Η LG παρουσίασε τον διάδοχο του γνωστού smartphone με την κοίλη οθόνη, LG G Flex. Το νέο LG G Flex 2 δανείζεται τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αισθητική του γνωστού G3, αλλά πλαισιώνει το G Flex 2 με κοίλη οθόνη, δυναμικές καμπύλες και επιπλέον διατηρεί το υλικό στο πίσω μέρος με την "τεχνολογία αυτοΐασης".

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο, το G Flex 2 διαθέτει μικρότερης διαγωνίου οθόνη, αλλά υψηλότερης ανάλυσης. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με οθόνη 5,5 ιντσών τεχνολογίας P-OLED που υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels και προστατεύεται από ειδικό γυαλί που χάρη στις προσπάθειες των χημικών της LG είναι 20% ανθεκτικότερο σε σχέση με αυτό που διέθετε το πρωτότυπο G Flex.

Οι χημικοί μηχανικοί της εταιρείας επίσης βελτίωσαν σημαντικά τις δυνατότητες αυτοΐασης του καλύμματος στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα την ώρα που παλαιότερα η επίστρωση ήθελε περίπου 3 λεπτά για να "γιατρέψει" μικρογρατσουνιές ή μικροαμυχές, τώρα απαιτούνται μόλις 10 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Το LG G Flex 2 βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 810 SoC (64-bit) που ενσωματώνει οκτώ πυρήνες (τέσσερις Cortex-A57 και τέσσερις Cortex-A53) με συχνότητα λειτουργίας 2,0GHz καθώς και το υποσύστημα γραφικών Adreno 430. Το SoC συνοδεύεται από 2GB RAM LPDDR4 (γίνεται λόγος και για 3GB σε ορισμένες αγορές) και 16GB ή 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Η μπαταρία του LG G Flex 2 έχει χωρητικότητα 3000mAh και υποστηρίζει fast charge (φορτίζεται στο 50% μέσα σε 40 λεπτά). Κατά τα άλλα, υποστηρίζονται οι τεχνολογίες 4G LTE, WiFi 802.11/a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 Smart Ready (Apt-X), NFC, SlimPort, GPS και microUSB2.0. Το LG G Flex 2 έχει διαστάσεις 149,1 x 75,3 x 7,1-9,4 χιλιοστά.

 

Το κινητό διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 2,1 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος -όπου υπάρχουν και τα γνωστά πλήκτρα χειρισμού που γνωρίζουμε από την εποχή του LG G2- διαθέτει κάμερα 13 Megapixels με LED flash που συνεπικουρείται από σύστημα οπτικής σταθεροποίησης OIS+ και φυσικά το γνωστό σύστημα laser auto-focus.

 

Το λογισμικό της LG που βασίζεται στο Android 5.0 Lolipop προσφέρει λειτουργίες Gesture shot (για λήψη selfies), Gesture View (για την επισκόπιση της τελευταίας λήψης αμέσως μόλις τραβηχτεί) και Glance View (δείχνει την ώρα, τα πρόσφατα μηνύματα, και ειδοποιήσεις στην οθόνη κάνοντας swipe προς τα κάτω όταν το κινητό είναι σε κατάσταση αναμονής).

 

Το νέο LG G Flex 2 θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ν.Κορέας στα τέλη Ιανουαρίου, με την παγκόσμια κυκλοφορία του να ακολουθεί στις ερχόμενες εβδομάδες. Θα είναι διαθέσιμο σε Platinum Silver και Flamenco Red. Το κόστος της συσκευής δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

 

 

Link.png Site: PhoneArena