Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η LG Display σκοπεύει να επενδύσει $1,7 δισεκατομμύρια στην κατασκευή μίας νέας γραμμής παραγωγής για εύκαμπτες OLED οθόνες για smartphones.

Οι εύκαμπτες οθόνες για smartphones, σαν αυτή που διαθέτει το Galaxy S7 edge, γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς και είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να αποτελούν την κυρίαρχη τάση. Η επένδυση της LG, είναι για να αποκτήσει ηγετική θέση στην αγορά – ενδεχομένως οι αγοραστές τέτοιων οθονών να σχηματίζουν ήδη ουρά – και ενδεχομένως και για να τις χρησιμοποιήσει η ίδια η Κορεάτικη εταιρεία στα προϊόντα της.

 

Η νέα γραμμή παραγωγής θα εγκατασταθεί στο ίδιο εργοστάσιο OLED που η ίδια η LG ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβρη ότι σκοπεύει να οικοδομήσει για περίπου $8,9 δισεκατομμύρια. Κάποιοι πιστεύουν ότι το νέο εργοστάσιο σχετίζεται με την απόφαση της Apple να χρησιμοποιήσει οθόνες OLED αντί για τεχνολογίας LCD στην επόμενη γενιά των συσκευών iPhone από το 2018.

 

Ενδέχεται, η Apple να κυκλοφορήσει μελλοντικά κάποιο iPhone με κυρτή οθόνη και στις δύο πλευρές του, οπότε υπάρχει περίπτωση η LG να προετοιμάζεται και για αυτό. Η Κορεάτικη εταιρεία λέει πως η γραμμή παραγωγής εύκαμπτων OLED οθονών θα ξεκινήσει την λειτουργία της στο δεύτερο μισό του 2018, οπότε ενδέχεται τους πρώτους καρπούς της επένδυσης να τους δούμε σε αυτό το χρονικό σημείο ή και λίγο νωρίτερα.

 

Link.png Site: TheVerge