Η LG Display έχει επιλεχθεί από την Κορεάτικη Κυβέρνηση να κατασκευάσει μία από τις πιο μεγάλες εύκαμπτες οθόνες του κόσμου, με διαγώνιο 60” ιντσών. Θα κατασκευαστεί στα πλαίσια ενός προγράμματος για την προώθηση νέων τεχνολογιών στην Κορέα και θα αποτελέσει μια πρώτη γεύση πριν την εμπορική κυκλοφορία εύκαμπτων OLED τηλεοράσεων από την εταιρεία που θα ξεκινήσει το 2017. Στο ίδιο πρόγραμμα η LG θα ανταγωνιστεί την Avaco, η οποία ειδικεύεται επίσης στην κατασκευή μεγάλου μεγέθους εύκαμπτων οθονών.

Η χρήση της τεχνολογία τέτοιου τύπου οθονών είναι στα άμεσα σχέδια των εταιρειών, σε συσκευές όμως που απαιτούν μικρότερου μεγέθους οθόνης. Έτσι, μέχρι σήμερα έχουμε δει τέτοιες οθόνες να χρησιμοποιούνται σε smartphones, κυρίως λόγω του μεγέθους τους. Σε αυτό τον τομέα η Samsung έχει ανακοινώσει την έναρξη παραγωγής των πρώτων έξυπνων κινητών τηλεφώνων με εύκαμπτες οθόνες στα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

 

Το χαρακτηριστικό της διαφάνειας που έχουν αυτές οι τηλεοράσεις συνεπάγεται ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να ανακαλύψουν μια σειρά διαφορετικών χρήσεων τους. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στάσεις λεοφωρείων, ενυδρεία αλλά και σε βιτρίνες καταστημάτων.

 

Το Υπουργείο Οικονομίας της Κορέας διοργανώνει το πρόγραμμα με στόχο η αξία των εξαγώμενων προϊόντων που θα παραχθούν να ξεπεράσει τα $56 δισεκατομμύρια δολάρια και τη δημιουργία 840.000 θέσεων εργασίας για την έρευνα και κατασκευή των εύκαμπτων τηλεοράσεων. Η LG Display φιλοδοξεί επίσης με την κίνηση αυτή να κρατήσει την Κορέα μπροστά από την Κίνα, όσον αφορά τον τομέα των τηλεοράσεων.

 

Link.png Site: techradar.com