Η LG ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά τη λύση για τα προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζουν τα μόνιτορ Ultrafine 5K, όταν βρίσκονται κοντά σε ασύρματους router.

Τα προβλήματα αυτά ήρθαν στην επιφάνεια από αναφορές χρηστών, σύμφωνα με τους οποίους όταν η απόσταση είναι μικρότερη από δύο μέτρα, τότε συχνά η οθόνη παγώνει ή αρχίζει να τρεμοπαίζει. Μαζί με την Ultrafine 4K, η 5K είναι βελτιστοποιημένη για καλύτερη συνεργασία με τα νέα MacBook Pro. Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Apple, η οποία την προτείνει στους αγοραστές των καινούριων laptop της.

 

Τα προβλήματα φαίνεται πως αφορούν μόνο τις 5Κ. Για να τεθούν ξανά σε λειτουργία, συχνά χρειάζεται να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή, χωρίς μάλιστα αυτό να σημαίνει πως σε λίγη ώρα δεν θα εμφανίσουν τα ίδια «συμπτώματα».

 

Η LG έχει απολογηθεί δημόσια για το ζήτημα, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως όλες οι νέες οθόνες, κατασκευασμένες από τον Φεβρουάριο κι έπειτα, διαθέτουν επιπλέον «θωράκιση» στο εσωτερικό τους, για να μην επηρεάζονται από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των router.

 

Η ίδια «θωράκιση» μπορεί να προστεθεί στα μόνιτορ που έχουν ήδη πωληθεί, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Για την επισκευή, οι κάτοχοί τους μπορούν να επικοινωνήσουν με την LG, την Apple ή το κατάστημα από το οποίο αγόρασαν το προϊόν.

 

Link.png Site: Μacrumors