Οι πωλήσεις του G4, της ναυαρχίδας της LG για το 2015, δεν ήταν πολύ υψηλές, ωστόσο πρόκειται για μια συσκευή που συζητήθηκε αρκετά και απέσπασε θετικές κριτικές κατά κύριο λόγο.

Επομένως, αρκετοί περιμένουν την κυκλοφορία του G5, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί νωρίτερα από ότι συνήθως, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

Έχουν ήδη ξεκινήσει λοιπόν οι φήμες αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της επόμενης ναυαρχίδας της LG. Αρχικά φημολογείται ότι θα εγκαταλείψει το πλαστικό, υιοθετώντας μεταλλική κατασκευή και ότι θα διαθέτει δυνατότητα σάρωσης της ίριδας του ματιού ως μέθοδο ταυτοποίησης του χρήστη, την οποία τεχνολογία αναπτύσσει η LG σε συνεργασία με την κορεατική εταιρεία Irience.

 

Παρόλα αυτά, το LG G5 αναμένεται να ενσωματώνει και αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφενός για να παρέχεται περαιτέρω επιλογή ταυτοποίησης στους χρήστες και αφετέρου για να αξιοποιηθεί στο G Pay, το σύστημα mobile πληρωμών που αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία.

 

Στη συνέχεια, φημολογείται ότι θα ενσωματώνει το SoC Snapdragon 820 της Qualcomm, την Adreno 530, τουλάχιστον 3 GB (μπορεί και 4) μνήμης RAM και οθόνη IPS LCD 5,6 ιντσών, ανάλυσης 2560x1440 η οποία δεν θα αναγνωρίζει τον βαθμό της πίεσης που της ασκείται (όπως, λόγου χάρη, φημολογείται για το Galaxy S7).

 

Αν όντως διαθέτει το συγκεκριμένο chipset, το G5 αναμένεται να φορτίζει πολύ γρήγορα, χάρη στην τεχνολογία Quick Charge 3.0 που υποστηρίζει ο Snapdragon 820.

 

Στον τομέα της κάμερας, αναμένεται να ενσωματώνει αισθητήρα της Sony, ανάλυσης 20 MP με laser autofocus και αισθητήρα χρωματικού φάσματος και εμπρόσθια κάμερα 8 MP. Όσον αφορά την τιμή, πιθανότατα θα κυμαίνεται στα $600.

 

Link.png Site: PhoneArena