Η LG έδωσε σήμερα περισσότερες πληροφορίες για το πολυφημολογούμενο smartphone που πρόκειται να κυκλοφορήσει και να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των συσκευών της. Έχει την ανεπιβεβαίωτη ονομασία Optimus G, ενώ τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν στο Internet φωτογραφίες που κατά πάσα πιθανότητα το απεικονίζουν.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι το συγκεκριμένο smartphone θα είναι προϊόν συνεργασίας τριών από τις καλύτερες μονάδες της (LG Chem, LG Display και LG Innotek) και επίσης πρόκειται να είναι η πρώτη τετραπύρηνη LTE συσκευή που θα ενσωματώνει το chip Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064. Σύμφωνα με την LG όχι μόνο θα είναι ταχύτητο, αλλά θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, πιο μικρό πάχος και φωτεινότερη οθόνη με νέα τεχνολογία αφής.

 

Η μπαταρία λέγεται ότι θα μπορεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα για 800 κύκλους φορτίσεων της συσκευής ή διαφορετικά θα έχει 60% καλύτερες επιδόσεις από τις σημερινές μπαταρίες των smartphones. Η νέα οθόνη είναι τεχνολογίας True HD IPS+, διαφημιζόμενη ως "η πιο καθαρή από τις υπόλοιπες AMOLED οθόνες", θα έχει ανάλυση 1280 x 768 pixels (περίπου 4.7"ιντσών) με πυκνότητα 320ppi, και θα έχει μειωμένες απαιτήσεις για ενέργεια. Το σημαντικά μειωμένο πάχος του Optimus G οφείλεται στην τεχνολογία G2 Touch Hybrid Display η οποία μειώνει το κενό ανάμεσα στο εξωτερικό γυαλί με την LCD οθόνη, κάτι που συναντάται σε όλα σχεδόν τα smartphones που κυκλοφορούνε στην αγορά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υπάρχει πιθανότητα να είναι η ίδια που θα χρησιμοποιηθεί στη νέα γενιά iPhone.

 

Link.png Site: pocketnow.com

 

Ενημέρωση 28/08:

 

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά ήρθαν στη δημοσιότητα σήμερα για το Optimus G, τα οποία αναφέρουν ότι η συσκευή θα διαθέτει όπως αναφέρθηκε τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 Pro APQ8064 χρονισμένο στο 1.5GHz, 2GB RAM, 13ΜΡ φωτογραφική μηχανή και 1.3ΜΡ κάμερα για video κλήσεις. Θα κυκλοφορήσει με Android 4 Ice Cream Sandwich χωρίς να είναι γνωστό εάν θα υπάρξει δυνατότητα αναβάθμισης, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, κόκκινο και μαύρο. Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε στην έκθεση IFA του Βερολίνου σε λίγες ημέρες όπου και το Insomnia θα δηλώσει παρόν.

 

optimusgltenttdocomo.jpg

 

Link.png Site: engadget.com