Στη φετινή IFA 2013 είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη ναυαρχίδα της LG για το 2013 στα smartphones, ένα από τα κορυφαία της αγοράς χωρίς αμφιβολία.

Με την πρώτη επαφή, αμέσως εντύπωση κάνει η οθόνη των 5.2' ιντσών η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία True HD IPS+ με Full HD ανάλυση και τον εκπληκτικό αριθμό των 424 PPI. Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει η LG στο θέμα του σχεδιασμού της συσκευής αφού αν και με οθόνη 5.2, οι διαστάσεις είναι ίδιες με αυτές ενός smartphone με οθόνη 5' ιντσών όπως το Galaxy S4. Επιπλέον το βάρος των μόλις 143 γραμμαρίων και το πάχος των 8.9 χιλιοστών βοηθάνε αρκετά στο άνετο κράτημα με το ένα χέρι, κάνοντας πολλούς να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τα μεγάλα smartphones. Ακουμε πολύ καλά λόγια για την αυτονομία της μπαταρίας των 3.000 mAh κάτι που θα επιβεβαιώσουμε στην πλήρη δοκιμή της συσκευής.

 

 

Ακόμα μια μεγάλη αλλαγή στη σχεδίαση σε σχέση με τα υπόλοιπα smartphones είναι η απόφαση της LG να τοποθετήσει τα κουμπιά αυξομείωσης ήχου και ενεργοποίησης της συσκευής, στο πίσω μέρος στη μέση. Αν και αρχικά η απόφαση αυτή δείχνει τουλάχιστον περίεργη, εντούτοις συνηθίσαμε πολύ εύκολα τη θέση τους κάτι που περιμένουμε να το δούμε και σε άλλα smartphones.

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το G2 είναι ένα μικρό τέρας αφού διαθέτει το τελευταίο chipset της Qualcomm το Snapdragon 800 με τετρπύρηνο επεξεργαστή στα 2.26 GHz με 2 GB μνήμη, κάτι που του χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο. Η κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 13mp και είναι ικανή για εγγραφή Full HD video στα 60 fps ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στη βιντεοπαρουσίαση μας, μπορείτε να κάνετε διάφορα κόλπα όπως εστίαση σε μικρό μέρος το οποίο θα φαίνεται ξεχωριστά από το υπόλοιπο περιβάλλον το οποίο κάνετε λήψη. Για πρώτη φορά βλέπουμε και το audio focus το οποίο επικεντρώνει την εγγραφή ήχου στο σημείο που θα επιλέξουμε.

 

 

DSC00063.JPG

 

LG G2 - Πρώτη επαφή

LG G2 - Πρώτη επαφή

LG G2 - Πρώτη επαφή

LG G2 - Πρώτη επαφή

Τρέχει την έκδοση 4.2.2 Jelly Bean με το γραφικό περιβάλλον της LG στην επιφάνεια του το οποίο διαθέτει ενδιαφέρουσες εφαρμογές όπως το QRemote και το QSlide καθώς και ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Με το Answer me μπορούμε να σηκώσουμε μια τηλεφωνική κλήση χωρίς να απαντήσουμε κάποιο κουμπί ενώ με το slide aside δίνει μπορούμε να δούμε τις εφαρμογές που τρέχουμε υπό τη μορφή κάθετων καρτελών, επιλέγοντας εύκολα ποια θα φέρουμε στο προσκήνιο.

 

Το LG G2 το περιμένουμε στη χώρα μας στα μέσα Οκτωβρίου με τιμή κάτω από τα €700.