Όπως είχε προαναγγείλει, η LG παρουσίασε στην έκθεση MWC 2013 τα νέα μοντέλα της σειράς Optimus L η οποία αποτελείται από φθηνά android smatphones που διακρίνονται για τον όμορφο σχεδιασμό τους.

Το πρώτο μοντέλο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά είναι το Optimus L5 II, ένα smartphone με οθόνη 4' ιντσών όπως ο προκάτοχος του με μια σημαντική όμως διαφορά, την ανάλυση η οποία φτάνει πλέον τα 480x800 έναντι των 320x480. Ο σχεδιασμός του L5 II έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την πρώτη γενιά και δίνει πάλι την αίσθηση της πολυτέλειας αν και σε χαμηλότερο βαθμό από το προηγούμενο μοντέλο.

 

Εσωτερικά βλέπουμε μονοπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz με 512mb μνήμη ενώ ο αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται στα 4GB όμως μπορούμε να προσθέσουμε άλλα 32GB μέσω της microSD θύρας. Περιλαμβάνει επιπλέον δέκτη GPS, μπαταρία 1700mAh έναντι των 1500mAh του Optimus L5 ενώ η κάμερα παραμένει σταθερή στα 5mp στο πίσω μέρος χωρίς να υπάρχει δεύτερη στο μπροστινό για βιντεοκλήσεις.

 

LG Optimus L5 IILG Optimus L5 II

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, το Optimus L5 II τρέχει την έκδοση Jelly Bean 4.1 του Android με μικρές αλλαγές της LG στο περιβάλλον. Αναμένεται μέχρι τον Απρίλιο με τιμή που θα κυμαίνεται στα επίπεδα του προηγούμενου μοντέλου, από €149 έως €199 δηλαδή.