Η LG συνεχίζει την προώθηση της τεχνολογίας OLED TV, ανακοινώνοντας ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία στο κόσμο που θα διαθέσει μοντέλα ανάλυσης 4K.

Η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει για προ-πραγγελίες αυτή την εβδομάδα στην αγορά της Ν.Κορέας δύο μοντέλα OLED 4K στις 65 ίντσες (LG 65EC9700) και 77 ίντσες (LG 77EG9700). Σύμφωνα με το Associated Press, το μικρότερο μοντέλο θα διατεθεί με κόστος 12 εκατομμυρίων won, δηλαδή περίπου $11.766 και θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο ωστόσο το κόστος όσο και η ημερομηνία διάθεσης του μεγαλύτερου μοντέλου των 77 ιντσών παραμένουν ακόμα άγνωστα (λογικά θα μάθουμε στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν). Και τα δύο μοντέλα θα "τρέχουν" τη πλατφόρμα webOS της LG.

 

Η τεχνολογία OLED υπόσχεται εικόνες με μεγαλύτερη αντίθεση και βαθύτερα μαύρα από τις LCD ή ακόμα και τις τηλεοράσεις τεχνολογίας Plasma. Αν και η Sony και Panasonic παρουσίασαν τέτοιας τεχνολογίας τηλεοράσεις στην έκθεση CES 2013, εντούτοις η LG θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα φέρει τις τηλεοράσεις του είδους στην αγορά. Και τα δύο μοντέλα, που είναι "κυρτά" -πέρα από την υποστήριξη ανάλυσης 3840 x 2160 pixels- θα διαθέτουν πολυκάναλλο σύστημα ήχου Ultra Surround το οποίο έχει επιμεληθεί η εταιρεία Harman Kardon.

 

Η Κορεάτικη εταιρεία πριν μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε ένα αρκετά πιο οικονομικό μοντέλο OLED στις 55 ίντσες, ανάλυσης 1080p με κόστος περίπου $3500 στην Αμερικάνικη αγορά.

 

Link.png Site: The Verge