Στην έκθεση CES 2021, η LG πραγματοποίησε επίδειξη ενός smartphone που σκόπευε να κυκλοφορήσει. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του ήταν η εύκαμπτη «rollable» οθόνη του.

H οθόνη είχε την ικανότητα να ξετυλίγεται, επιτρέποντας στη συσκευή να μεταβαίνει από τον form factor ενός smartphone σε εκείνον ενός tablet για να διευκολύνει την κατανάλωση περιεχομένου ή άλλες εργασίες μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και το αντίθετο.

Δυστυχώς, όχι πολύ καιρό μετά, η LG ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αγορά των smartphones. Επόμενο ήταν λοιπόν να μην καταφέρουμε να δούμε στην αγορά το εντυπωσιακό «rollable» smartphone της. Όμως από ότι φαίνεται, κάποιος κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα πρωτότυπο της ακυκλοφόρητης συσκευής και προχώρησε στην ανάρτηση ενός λίγων δευτερολέπτων hands-on video στο YouTube το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

 Στο βίντεο, είναι δυνατόν να δείτε την οθόνη να ξετυλίγεται και να τυλίγεται απρόσκοπτα με τον μηχανισμό να δείχνει ότι ενεργοποιείται τόσο με το πάτημα ενός εικονιδίου στην οθόνη όσο και μέσω ενός κανονικού διακόπτη που βρίσκεται κάπου στο σώμα της συσκευής. Το smartphone δείχνει επίσης αρκετά λεπτότερο από άλλες συσκευές με εύκαμπτη οθόνη που κυκλοφορούν σήμερα. Το καλύτερο είναι ότι η συσκευή δείχνει λειτουργική. Οι ονομασίες των εφαρμογών κάτω από τα εικονίδια είναι στα Κορεάτικα και έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την έκδοση του Android ή αν είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες της Google (Google Play Services).

Αν και το πιθανότερο είναι να μην δούμε κάποιο smartphone με rollable οθόνη από την LG, εντούτοις είδαμε την Oppo αρκετό καιρό μετά να ανακοινώνει το δικό της «rollable smartphone» με τη μορφή του Oppo X 2021. Το σίγουρο είναι ότι η τεχνολογία «έχει να μας δώσει» πράγματα και βρίσκεται στα roadmaps αρκετών κατασκευαστών. Θα δούμε όμως…  

  • Like 3
  • Thanks 4
  • Sad 2