Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της LG παρουσίασαν πρόσφατα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ν. Κορέα ένα νέο chip για κινητά τηλέφωνα, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει άρδην την κατάσταση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της εκάστοτε συσκευής και του Internet.

 

Ειδικότερα, η LG παρουσίασε την τεχνολογία LTE [the Long Term Evolution of 3GPP], η οποία κάνει το γνωστό σε όλους 3G να μοιάζει υπερβολικά αργό. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ταχύτητες download έως 60Mbps και upload έως 20Mbps. Σε σύγκριση με την υπάρχουσα τεχνολογία αιχμής HSDPA, μιλάμε για οκταπλάσιες ταχύτητες download. Σύμφωνα με την LG, η τεχνολογία 4G επιτρέπει το ταυτόχρονο streaming τεσσάρων ταινιών υψηλής ανάλυσης, χωρίς buffering.

 

Το χρονοδιάγραμμα εξάπλωσης του 4G δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια. Όπως έχει δείξει και η εμπειρία, κάθε πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία είναι αναγκασμένη να περιμένει μέχρι η προηγούμενη να εξαντλήσει τα όριά της. Με δεδομένο ότι το HSDPA δε θεωρείται ακόμη προαπαιτούμενο σε κάθε φορητή συσκευή, είναι λογικό να απέχουμε ακόμη αρκετά από την υιοθέτηση του 4G.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr