Το νέο της tablet ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η LG, με την ονομασία G Pad και με το οποίο η Κορεατική εταιρεία επιστρέφει σε μια αγορά μετά από αρκετό καιρό ύστερα από τις αποτυχημένες πρώτες προσπάθειες.

Το G Pad απευθύνεται στην αγορά των μικρών tablet με οθόνη 8.3' ιντσών η οποία διαθέτει ανάλυση όμως Full HD και συγκεκριμένα στα 1920 x 1200 (273ppi) καθιστώντας το άξιο αντίπαλο του νέου Nexus 7 με βάση και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό υπάρχει ο Snapdragon 600 της Qualcomm με τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.7GHz, 2 GB RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου.

 

Ζυγίζει 338 γραμμάρια και η μπαταρία των 4.600 mAh υπόσχεται πολύ καλή αυτονομία, κάτι που μένει να το δούμε σε μια αναλυτική δοκιμή στο μέλλον. Διαθέτει ακόμα δύο κάμερες, 5mp στο πίσω μέρος και μία του 1.3mp στο μπροστινό για βιντεοκλήσεις.

 

Στον τομέα του λογισμικού, το G Pad "τρέχει" την έκδοση 4.2.2 του Android Jelly Bean με την LG να έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον αλλά και στην προσθήκη χρήσιμων εφαρμογών. Μία από αυτές είναι το QPair μέσω του οποίου το G Pad μπορεί να συνδεθεί με άλλα android smartphones και να εμφανίζει στην οθόνη του εισερχόμενες κλήσεις καθώς και γραπτά μηνύματα που λαμβάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο. Επίσης με το QSlide μπορείτε να χειριστείτε παράλληλα τρεις εφαρμογές σε ένα παράθυρο. Τέλος με το Knock On μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το G Pad πατώντας δύο φορές με το δάκτυλο σας στην επιφάνεια του.

 

Το G Pad θα το δούμε από κοντά την επόμενη εβδομάδα στην IFA 2013 όπου αναμένεται να έχουμε και την πρώτη επαφή μαζί του. Η LG υπολογίζει την κυκλοφορία της συσκευής στο τελευταίο τρίμηνο του έτους με άγνωστη ακόμη τιμή.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/09/01/lg-announces-the-g-pad-an-8-3-inch-android-jelly-bean-powered-ipad-rival-going-worldwide-q4-2013/?fromcat=all[/url]']TheNextWeb