Σε λίγες εβδομάδες ανοίγει τις πύλες του το Consumer Electronics Show ή αλλιώς CES για το 2022. Αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να διαφημίζουν τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν με τους κατασκευαστές τηλεοράσεων και κινητών να πρωτοστατούν.

Η LG για παράδειγμα παρουσίασε νωρίς, νωρίς δύο νέες τηλεοράσεις με αντισυμβατικό σχεδιασμό που έρχονται του χρόνου να συμπληρώσουν την ήδη πλούσια προϊοντική της γκάμα στην αγορά των τηλεοράσεων.

Το πρώτο προϊόν που ξεχωρίζει είναι η LG StanbyME, μία πρακτική τηλεόραση 27 ιντσών που μπορεί να λειτουργεί ασύρματα χάρη στην ενσωματωμένη μπαταρία της και που διαθέτει μία ψηλή βάση με ροδάκια για να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα στο σπίτι ή και… εκτός. Η τηλεόραση μπορεί να αφαιρεθεί μάλιστα από τη βάση της, για να τοποθετηθεί οπουδήποτε θελήσει ο χρήστης, ακόμα και στους μηρούς του, καθώς διαθέτει touch interface. Χάρη στην ευέλικτη βάση -υποστηρίζονται λειτουργίες swivel, tilt ή και portrait- η τηλεόραση μπορεί να εξυπηρετήσει με διαφορετικούς τρόπους. 

LG_StanbyME_2.jpg

Σύμφωνα με την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, η αυτονομία της τηλεόρασης φτάνει τις 3 ώρες με μία φόρτιση, παράγοντας που είναι αναμφισβήτητα περιοριστικός καθώς δεν σου επιτρέπει να παρακολουθήσεις περισσότερες από μία ή δύο ταινίες. Αν για παράδειγμα επιθυμείς να παρακολουθήσεις όλο το κινηματογραφικό έπος του Lord of the Rings η κάποια τηλεοπτική σειρά, θα χρειαστεί να την έχεις στο ρεύμα. Επί του παρόντος, η LG δεν κατασκευάζει πάνελ τεχνολογίας OLED στις 27 ίντσες, επομένως η τεχνολογία της τηλεόρασης LG StanbyME (27Art10) είναι η συμβατική LCD.

LG_StanbyME_1.jpg

Η εταιρεία επί του παρόντος δεν αποκαλύπτει την ανάλυση της τηλεόρασης, τις προδιαγραφές HDR ή άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά. Αυτό ωστόσο που καθιστά την τηλεόραση της ξεχωριστή κατά 2ο λόγο είναι το touch interface της. Η τηλεόραση με την υφασμάτινη επένδυση στο πίσω μέρος θα είναι συμβατή βεβαίως με streaming apps όπως το Netflix, το Amazon Prime ή το YouTube ενώ υποστηρίζει και NFC για το mirroring της οθόνης του κινητού του χρήστη της. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της, γνωρίζουμε ότι διαθέτει τουλάχιστον μία υποδοχή USB και μία HDMI.

Μαζί με την StanbyME, η LG παρουσίασε και την τηλεόραση Objet TV (65Art90), η οποία επίσης αποκλίνει από τον συμβατικό σχεδιασμό τηλεοράσεων. Πρόκειται για μία τηλεόραση 65 ιντσών τεχνολογίας OLED (διαθέτει evo πάνελ) που προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Έτσι, το υφασμάτινο κάλυμμα μπορεί να καλύπτει ολόκληρη την τηλεόραση ή μέρος της για να εξυπηρετήσει διαφορετικές χρήσεις lifestyle όπως λέει η ίδια η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

LG_Objet_TV_65Art90_2.jpg

Για παράδειγμα, όταν καλύπτει μέρος του πάνελ, δηλαδή σε λειτουργία Line View, η τηλεόραση δείχνει διάφορα widgets όπως για τον καιρό ή τη μουσική. Όταν βρίσκεται σε λειτουργία πλήρους θέασης (Full View) προσφέρει ακριβή χρωματική απεικόνιση και έντονη αντίθεση ενώ το σύστημα ηχείων 4.2-καναλιών 80W προσφέρει κινηματογραφικής ποιότητας ήχο.

LG_Objet_TV_65Art90_1.jpg

Το ύφασμα που καλύπτει το συρόμενο κάλυμμα προέρχεται από την Δανέζικη εταιρεία Kvadrat. Η Objet δείχνει να αποτελεί την απάντηση της LG στις τηλεοράσεις lifestyle της Samsung όπως είναι για παράδειγμα η «The Frame». Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές για τις δύο τηλεοράσεις οι οποίες αναμένεται να διατεθούν στην αγορά από το 2022.

 

  • Like 2