H Google προέβη σε μια τολμηρή κίνηση στα τέλη του περασμένου έτους, όταν διέθεσε το γνωστό flagship Nexus smartphone σε τιμή που ξεκινούσε μόλις από τα $300.

Η τιμή του διαμορφώθηκε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με πολλούς, εφόσον άλλες παρόμοιες συσκευές της αγοράς είχαν διπλάσια τιμή Η Google όμως απέτυχε στη διαδικασία διάθεσή του στους χρήστες, εφόσον δεν κατόρθωσε να τηρήσει τις υποσχέσεις της για κυκλοφορία στις επίσημες ημερομηνίες που η ίδια είχε ανακοινώσει. Η κύρια αιτία της όλης κατάστασης, ήταν τα προβλήματα που συνάντησε με την κατασκευάστρια εταιρεία και τα διαθέσιμα αποθέματα.Τον προηγούμενο μήνα η Google κατηγόρησε ως υπεύθυνο του προβλήματος την LG, αναγνώρισε όμως ότι η μεταξύ τους "επικοινωνία" δεν ήταν και η καλύτερη.

 

Η LG έχει όμως διαφορετική άποψη επί του θέματος. Σε συνέντευξή της στην Γαλλική Ιστοσελίδα Challenges, η Cathy Robin από την LG Γαλλίας, δήλωσε ότι η εταιρεία της, κατασκεύασε επακριβώς τον αριθμό των συσκευών που ζήτησε η Google, οι προβλέψεις της οποίας ήταν εντελώς ανακριβείς. Οι υπολογισμοί ήταν βασισμένοι σε πωλήσεις του Samsung Galaxy Nexus, γεγονός που αποδεικνύει άμεσα ότι υπάρχουν πολύ λίγες συσκευές από την μια, και από την άλλη πάμπολλες που είχαν διατεθεί σε λάθος χώρες και αγορές.

 

Η ίδια όμως σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών εξακολουθεί να βαίνει καλώς και αναμένεται να εργαστούν πυρετωδώς προκειμένου να καλύψουν τα προβλήματα των ελλείψεων του Nexus 4 στα μέσα Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο James Fisher της LG ανέφερε ότι το Nexus 4 είναι ένα από τα πολλά προϊόντα που η Κορεάτικη εταιρεία σχεδιάσει με την Google, δημιουργώντας όργιο φημών για την σύντομη έλευση του διαδόχου του.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51388-lg-googles-sales-forecast-for-nexus-4-were-wildly-innacurate.html[/url]']techspot.com