Για ακόμη μια χρονιά, οι τηλεοράσεις LG OLED που παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES ήταν «στολίδια» και όσα είδαμε μάς άφησαν θετική εντύπωση. 

Πρόκειται για τρία νέα μοντέλα, τα LG OLED G3, LG OLED C3 και LG OLED Z3, που επεκτείνουν τις δημοφιλείς σειρές της εταιρείας και θα κυκλοφορήσουν φέτος για αγορά.

Έχοντας συμπαγείς κορμούς πάνω στους οποίους «πάτησαν», οι δύο νέες τηλεοράσεις δεν έχουν κάποια σημαντική αλλαγή στον σχεδιασμό ή τα βασικά χαρακτηριστικά τους, κρατώντας το γνώριμο λεπτό design και ανάλυση 4K, με εξαίρεση την LG OLED Z3 που διαθέτει ανάλυση 8K.
Ακόμη, θα μοιράζονται τεχνολογία HDMI 2.1a στις θύρες τους, όπως και AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync και για πρώτη φορά, Source-Based Tone Mapping και Quick Media Switching-VRR. Το SBTM, σε συνεργασία με τον νέο επεξεργαστή α9 Gen6, θα προσφέρει ρεαλιστικότερα χρώματα και τόνους, με τον επεξεργαστή γενικότερα να εξασφαλίζει ευκρινέστερη εικόνα.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει η τεχνολογία QMS-VRR, η οποία θα φροντίζει ώστε να εξαφανίζονται τα μαύρα καρέ που κάνουν την εμφάνισή τους για μια στιγμή κατά την αλλαγή πηγής, προκειμένου να είναι ομαλότερη η αλλαγή. Αυτό δεν αγγίζει την αλλαγή κατάστασης του HDR (ενεργό ή ανενεργό), οπότε πάλι θα εμφανίζονται μαύρα καρέ σε τέτοια περίπτωση.

image.jpeg.d5042d4cd2fe35e719e9c7b278c8b5bb.jpeg

Ο νέος επεξεργαστής θα βοηθήσει στην αναπαραγωγή ποιοτικότερου ήχου, υποστηρίζοντας virtual surround 9.1.2 έχοντας τρία ενσωματωμένα ηχεία στο σώμα της τηλεόρασης.

Αυτό που αλλάζει δραστικά, και γίνεται ευκολότερα αντιληπτό στην LG OLED G3, είναι η φωτεινότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναφέρεται από την εταιρεία πως θα έχει «70% υψηλότερη φωτεινότητα», δίνοντάς της σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στα περυσινά μοντέλα κι όχι μόνο, αφού πρόκειται για την υψηλότερη φωτεινότητα που έχουμε δει σε τηλεόραση OLED έως σήμερα.
Κατά τα άλλα, το webOS επίσης θα λάβει αναβαθμίσεις, σχετικά με την ταχύτητα και τον σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, νέος αλγόριθμος θα προτείνει συναφές περιεχόμενο στον χρήστη βάσει του ιστορικού του, ενώ σε παρόμοιο πνεύμα, θα ομαδοποιεί εφαρμογές και περιεχόμενο βάσει είδους – για παράδειγμα, Γραφείο ή Αθλητικά.

Για την ώρα, δεν έχουμε την πλήρη λίστα χαρακτηριστικών για κάθε μοντέλο, ενώ απουσιάζει και η τιμή τους, οπότε αναμένουμε νεότερα μέσα στη χρονιά.

  • Like 2