Έφτασε η ώρα για την κυκλοφορία της πρώτης 8Κ τηλεόρασης από την LG, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία OLED.

Έτσι το μοντέλο 88 ιντσών 88Ζ9 που είδαμε τον Ιανουάριο στην έκθεση CES 2019, θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα στη Νότια Κορέα ενώ στην Ευρώπη θα πρέπει να την περιμένουμε μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. Εκτός από τη μεγαλύτερη ανάλυση (7.680x4.320) που έχει προσφέρει ποτέ η LG σε τηλεόρασή της, η 88Ζ9 OLED ξεχωρίζει και για το μέγεθός της αφού είναι το μεγαλύτερο που έχει προσφέρει ποτέ η LG εμπορικά. Η ανάλυση αντιστοιχεί σε 16 φορές τον αριθμό των pixels σε πλήρη ανάλυση HD και τέσσερις φορές σε σχέση με την UHD.

Αναμενόμενα τα τεχνικά της χαρακτηριστικά εντυπωσιάζουν αφού συναντάμε panel με 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel και εξαιρετική γωνία θέασης. Όπως έχουμε συνηθίσει σε όλα τα OLED μοντέλα της LG, έτσι και σ' αυτό, τα χρώματα είναι αρκετά ζωντανά με το βαθύ μαύρο να ξεχωρίζει. Πίσω από τη λειτουργία του panel βρίσκεται η δεύτερη γενιά του α9 8K επεξεργαστή της LG όπου αναλαμβάνει με την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και βασιζόμενο σε μια τεράστια βάση εικόνων, το upscaling πηγών εικόνας μικρότερης ανάλυσης. Ακόμα σύμφωνα με την LG, ο επεξεργαστής είναι υπεύθυνος «για την ανάλυση των συνθηκών περιβάλλοντος προκειμένου να πετύχει το τέλειο επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης». Η LG 88Z9 OLED ξεχωρίζει και στον τομέα του ήχου με υποστήριξη Dolby Atmos και δυνατότητα μίξης ήχου 2 καναλιών σε ήχο surround 5.1. 

spacer.png

Η τιμή αναμενόμενα βρίσκεται πολύ ψηλά κάτι που θα ισχύσει και όταν θα τη δούμε στην Ευρώπη. Με βάση τις προπαραγγελίες, η LG OLED 88Z9 κοστίζει $34.000 ενώ μόλις κυκλοφορήσει, η τιμή της θα ανέβει στα $42.000.

  • Like 2