Μπορεί να μην είναι ακριβώς ολοκαίνουρια, έχοντας κάνει ντεμπούτο στην IFA 2022, μερικούς μήνες πριν, όμως η LG OLED Flex εξακολουθεί και έχει τον τρόπο να μαγνητίζει το ενδιαφέρον. Και εδώ που τα λέμε, τι της λείπει;

Μιλάμε για μία οθόνη 42 ιντσών, το μέγεθος της οποίας παραπέμπει σε τηλεόραση, όμως στην πραγματικότητα απευθύνεται στο πιο απαιτητικό κοινό που υπάρχει στην αγορά: αυτό των gamers.
Τα χαρακτηριστικά της είναι ο ορισμός του premium.

Με ανάλυση 4K, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και χρόνο απόκρισης μόλις 0,1 ms, πρόκειται για μία high-end οθόνη που θα πλαισιώσει περίφημα κάθε gaming rig -ή κονσόλα. Στο εσωτερικό της κρύβει επεξεργαστή AI α9 Gen5ε, υποστηρίζει HDR10, VRR, Dolby Vision IQ και Filmmaker Mode, ενώ όσον αφορά στον ήχο, τα AI Sound Pro/AI Sound, AI Acoustic Tuning, Dolby Atmos και Virtual Surround 7.1.2 δημιουργούν ένα μοναδικό υπερθέαμα. Στα της συνδεσιμότητας προσφέρονται υποδοχές HDMI 2.1 και USB, καθώς επίσης και Wi-Fi 6E.

Κι όμως, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα παραπάνω, ωχριούν μπροστά στη μεγάλη καινοτομία που εισάγει η OLED Flex: τη μεταβλητή της καμπυλότητα. Η οθόνη, βλέπετε, έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται από εντελώς επίπεδη σε κυρτή με μέγιστη καμπυλότητα 900R. Στο ενδιάμεσο μάλιστα υποστηρίζει 20 διαφορετικά επίπεδα καμπυλότητας, με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνο που ταιριάζει στην επιθυμία του αλλά και τις συνθήκες περιβάλλοντος (φωτισμός, είδος παιχνιδιού κλπ) με το πάτημα ενός κουμπιού (στο τηλεχειριστήριο που συνοδεύει την οθόνη).

Η LG έχει αποφύγει τις υπερβολές στο design. Η OLED Flex διαθέτει αυστηρές γραμμές (που πάντως αναδεικνύονται χάρη στον φωτισμό που συγχρονίζεται και με τον ήχο) κομψή βάση και απίστευτα λεπτό πλαίσιο. Σε ό,τι αφορά την πρώτη μάλιστα, είναι απόλυτα στιβαρή (λογικό, μιας που δεν είναι μόνο οι μεγάλες διαστάσεις αλλά και το βάρος της οθόνης που φτάνει τα 22,6 κιλά) προσφέροντας δυνατότητα προσαρμογής του ύψους στα 14 χιλ. και της κλίσης σε 10ο προς τα εμπρός και 5ο προς τα πίσω. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η OLED Flex έρχεται με ηχεία 40 W που εκτοξεύουν τον ήχο προς τα εμπρός.

Όσο για την τιμή της; Στις ΗΠΑ η LG OLED Flex τιμάται περί τα $2500, ποσό αρκετά «τσιμπημένο» σε σχέση με την τιμή μίας «απλής» OLED στις 42 ίντσες. Είπαμε όμως: premium επιλογή…

  • Like 6