Η LG ανακοίνωσε σήμερα ότι στην επερχόμενη έκθεση IFA 2011, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα νέο λογισμικό για το LG Optimus 3D το οποίο θα μετατρέπει υπάρχοντα παιχνίδια 2D σε 3D χωρίς καμία χρέωση.

 

Με το 3D Game Converter, η γκάμα διαθέσιμων τρισδιάστατων παιχνιδιών για το πρώτο 3D Android smartphone της αγοράς το οποίο παρουσιάσαμε πρόσφατα, αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Η μηχανή θα περιλαμβάνεται στην επόμενη αναβάθμιση firmware του Optimus 3D τον Οκτώβρη και θα διατεθεί νωρίτερα σε κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών για την καλύτερη συμβατότητα των παιχνιδιών τους.

 

Η λειτουργία του φαίνεται να είναι σχετικά απλή αφού μετά την εγκατάσταση του ο χρήστης θα μπορεί μέσα από το μενού να τρέξει οποιοδήποτε παιχνίδι βασίζεται στην τεχνολογία OpenGL το οποίο θα μετατρέπεται σε 3D. Οι κατασκευαστές θα μπορούν από πριν να βελτιστοποιήσουν την εμφάνιση του παιχνιδιού τους στην τρίτη διάσταση με συγκεκριμένες ρυθμίσεις τις οποίες θα φορτώνει ο 3D Game Converter αυτόματα μόλις εντοπίσει τον τίτλο στη βάση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει στην βάση, οι ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνονται με το χέρι ενώ η επιστροφή στην 2D διάσταση θα γίνεται πολύ εύκολα.

 

Αρχικά η μηχανή θα υποστηρίζει 50 παιχνίδια, με άλλους 50 τίτλους να προστίθενται μέχρι το τέλος τους έτους.

 

Η επίσημη εμφάνιση του 3D Game Converter θα γίνει στην έκθεση IFA 2011 η οποία διεξάγεται στο Βερολίνο από τις 2 Σεπτεμβρίου και το Insomnia θα βρίσκεται εκεί για μια αναλυτική παρουσίαση.

 

Link.png Site: aving.net