Στην περσινή CES, η LG Display πραγματοποίησε επίδειξη της Signature Series OLED TV R, μίας 65 ιντσών εύκαμπτης τηλεόρασης OLED που είναι «τυλιγμένη» σε ρολό σε μία μεταλλική βάση, και όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξετυλίγεται και ανυψώνεται από τη βάση της.

Η LG Display στη φετινή έκθεση CES πρόκειται να παρουσιάσει μία ακόμα εκδοχή της τυλισσόμενης σειράς τηλεοράσεων. Πρόκειται για το concept μίας τηλεόρασης UHD OLED που όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξετυλίγεται από μία ειδική «θήκη» που έχει τοποθετηθεί στο ταβάνι, σαν να πρόκειται για «πανί» προβολέα. Όταν δεν χρησιμοποιείται τυλίγεται σε ρολό εντός της θήκης που περιέχει βεβαίως το βασικό hardware και τα ηχεία.

Σύμφωνα με την LG Display, αυτή η αλλαγή δεν ήταν τόσο απλή όσο φαίνεται να είναι η τοποθέτηση ανάποδα της περσινής Signature Series OLED TV R. «Το πρώτο μοντέλο rollable OLED σχεδιάστηκε μόνο για να ξετυλίγεται προς τα πάνω. Ακόμα και αν κάποιος επαγγελματίες έβρισκε ένα τρόπο να την κρεμάσει από το ταβάνι, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός αναπροσανατολισμού της εικόνας, οπότε θα φαινόταν ανάποδα. Ούτως ή άλλως, η τοποθέτηση της σε ένα ταβάνι ύψους 2,5 μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα το πάνελ να βρίσκεται πολύ ψηλά για να είναι άνετη η θέαση» δήλωσε Tim Alessi, επικεφαλής του τμήματος New Product Development της LG.  

1031727958_LG1.thumb.jpg.9abd4d187ce5743f075b17acc724a5d6.jpg

Η νέα «rollable» ΟLED TV δεν θα είναι το μοναδικό προϊόν βεβαίως στην κατηγορία των τηλεοράσεων που θα παρουσιάσει η LG στην φετινή έκθεση CES. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα παρουσιάσει 55 ιντσών OLED video walls για καμπίνες αεροσκαφών, μία διάφανη 55 ιντσών OLED οθόνη Full HD και μία εύκαμπτη OLED UHD οθόνη 65 ιντσών. Επίσης θα παρουσιάσει τουλάχιστον οκτώ νέες τηλεοράσεις 8K, τις οποίες η εταιρεία διαφημίζει ως «Real 8K» καθώς υπερβαίνουν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η CTA (όπως βλέπει τα πράγματα η LG, ακόμα και αν η τεχνολογία QLED της Samsung πιστοποιηθεί ως «8K», δεν σημαίνει ότι  προσφέρει και πραγματική 8K εικόνα, αν δεν έχει περάσει στο ελάχιστο τις απαιτήσεις για το contrast modulation).

1097065823_LG2.jpg.df8ac3d0d89f08d447d5d1736dbc26a6.jpg

  • Like 4