Μία από τις σπουδαιότερες ανακοινώσεις της LG Electronics στην έκθεση CES που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ, ήταν ότι μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς θα κυκλοφορήσει την SIGNATURE OLED TV R.

Η τηλεόραση με την πρώτη ματιά μπορεί να δείχνει φυσιολογική, ωστόσο με το πάτημα ενός πλήκτρου, και χάρη στην εύκαμπτη τεχνολογία πάνελ OLED της LG, μπορεί να τυλίγεται σε «ρολό» και να αποθηκεύεται στην… βάση της, η οποία έχει διπλό ρόλο, αφού ενσωματώνει και ένα σύστημα ηχείων 100W συμβατό με Dolby Atmos.   

Απευθυνόμενη σε όσους θέλουν να βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογίας, και σε εκείνους που θέλουν κάτι ξεχωριστό από άποψη αισθητικής για τον χώρο τους –και έχουν βεβαίως και τις απαραίτητες οικονομικές δυνατότητες για να την αποκτήσουν- η LG δημιούργησε την SIGNATURE OLED TV R, που μπορεί και «κρύβεται» για να μην κυριαρχεί στον χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται με τις μεγαλοπρεπείς 65 ίντσες της.

Με το πάτημα ενός πλήκτρου, η τηλεόραση «μαζεύεται» και τυλίγεται αθόρυβα σε ένα ρολό στην βάση της που είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου. Ο μηχανισμός για «τύλιγμα» και το «ξετύλιγμα» έχει δοκιμαστεί να αντέχει να επαναλάβει τη διαδικασία τουλάχιστον 50 χιλιάδες φορές. Υπάρχει πάντως μία λειτουργία, κατά την οποία είναι ορατό μόνο το πάνω τμήμα της οθόνης και το οποίο η LG ονομάζει «Line Mode». Με το συγκεκριμένο «mode», η τηλεόραση, χωρίς να κυριαρχεί στον χώρο όπως αναφέραμε, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστης να ελέγξει τη μουσική του ή να βλέπει την ώρα, οικογενειακές φωτογραφίες κ.ά.

Η τηλεόραση –που παρέχει υποστήριξη για 120Hz- εξοπλίζεται με τον 2ης γενιάς επεξεργαστή α (Alpha) 9 (Gen 2) και με αλγόριθμo deep learning, ώστε να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας και ηχητικής εμπειρίας AI. Το λογισμικό βεβαίως βασίζεται στην τελευταία γενιά του WebOS, που προσθέτει υποστήριξη Amazon Alexa καθώς και υποστήριξη στα AirPlay 2 και HomeKit της Apple.

H νέα «rollable» τηλεόραση LG SIGNATURE OLED TV R της LG θα διατεθεί μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς, με άγνωστη για την ώρα τιμή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η λεπτή «wallpaper» τηλεόραση της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας ξεκινούσε από τα $8000, περιμένουμε η συγκεκριμένη υλοποίηση να στοιχίζει αρκετά περισσότερα.

  • Like 1