Η Samsung, παρουσίασε πριν από λίγο καιρό στο Developer Conference την οθόνη «Infinity Flex» και γνωρίζουμε ότι στις 20 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση Unpacked πρόκειται να επιδείξει μαζί με τη σειρά Galaxy S10 και ένα «foldable» smartphone. Τώρα, μαθαίνουμε ότι και η LG ετοιμάζει κάτι παρόμοιο που θα παρουσιάσει στα πλαίσια του MWC που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα C|Net, η νέα συσκευή της LG θα έρχεται προαιρετικά με μία «δεύτερη οθόνη» με την μορφή ενός αξεσουάρ/ «attachment», που περιγράφεται σαν ένα είδος θήκης που ενσωματώνει οθόνη. Η δεύτερη οθόνη θα αυξάνει την επιφάνεια εργασίας, όπως περίπου συμβαίνει με το ZTE Axon M (υποτίθεται ότι οι δύο οθόνες θα έχουν μεταξύ τους ελάχιστο κενό που δεν θα ενοχλεί κατά την αναπαραγωγή βίντεο).

Η επιφάνεια που θα σχηματίζεται από τις δύο οθόνες θα έχει κατά πάσα πιθανότητα διαγώνιο 7 ιντσών και μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία και των δύο οθονών θα ενεργοποιείται παράλληλα ένα νέο περιβάλλον χρήσης για «touchless input» που θα επιτρέπει επιπρόσθετα τον χειρισμό της συσκευής με χειρονομίες από απόσταση περίπου ~20-30cm.

Ο λόγος που η LG, ενώ έχει την τεχνογνωσία να παρουσιάσει μία συσκευή με αναδιπλούμενο σχεδιασμό και εύκαμπτη οθόνη, αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την λογική είναι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της, το κόστος. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία θέλει να διατηρήσει το κόστος της συσκευής σε συνδυασμό με το add-on όσο το δυνατόν χαμηλότερα (π.χ κοντά στα $900, και να μην φτάσει στα επίπεδα των $1500-$2000 όπως θα συμβεί με συσκευές του ανταγωνισμού). Το C|Net δεν ξεκαθαρίζει αν η συσκευή θα ανήκει στη σειρά «G» (π.χ G8) ή αν θα πρόκειται για μία ολοκαίνουρια, ξεχωριστή συσκευή όπως ήταν το G Flex. Το σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζουμε στις 25 Φεβρουαρίου, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλύπτονται για την συσκευή.

Engadget

GSMArena