Αρκετοί κατασκευαστές τηλεοράσεων ανακοίνωσαν φέτος μοντέλα που είναι συμβατά με το AirPlay 2, το wireless streaming πρωτόκολλο της Apple, όμως πρόσφατα η LG έκανε γνωστό ότι όλα τα φετινά μοντέλα τηλεοράσεων της με ThinQ AI υποστηρίζουν τόσο το AirPlay 2 όσο και το Homekit.

Αυτό σημαίνει ότι η LG γίνεται ο πρώτος παγκοσμίως κατασκευαστής τηλεοράσεων που υποστηρίζει το σύστημα ελέγχου smart home της Apple. Πιο συγκεκριμένα, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλες οι φετινές OLED, NanoCell και UHD τηλεοράσεις της με δυνατότητα ThinQ AI είναι συμβατές με τα AirPlay 2 και HomeKit της Apple.

Με το AirPlay 2, οι κάτοχοι των φετινών ThinQ AI τηλεοράσεων της LG μπορούν εύκολα να μεταδώσουν περιεχόμενο από συσκευές iPhone, iPad και Mac απευθείας στις τηλεοράσεις τους ενώ επιπλέον μπορούν μέσω της εφαρμογής Apple TV να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές –σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και περιεχόμενο Apple TV+- καθώς και να προβάλλουν φωτογραφίες και βίντεο από τη συλλογή τους απευθείας στις τηλεοράσεις της LG. Επίσης, μπορούν να αναπαράγουν Apple Podcasts, Apple Music και μουσική από τη συλλογή τους ή άλλες υπηρεσίες streaming μέσω της τηλεόρασης και άλλων συμβατών με το AirPlay 2 ηχείων που έχουν στο σπίτι τους κ.ά.

Χάρη στο HomeKit οι χρήστες μπορούν να έχουν τον έλεγχο του «έξυπνου σπιτιού» τους είτε με την εφαρμογή Home είτε μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri στις συσκευές της Apple. Οι τηλεοράσεις της LG μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή Home, με την οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης, όπως στις λειτουργίες ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, στην ένταση του ήχου, στην επιλογή πηγής (input selection) κ.ά. 

Το Apple AirPlay 2 και το HomeKit για τους κατόχους  τηλεοράσεων LG OLED και NanoCell  θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 140 χώρες από αυτή την εβδομάδα, ενώ σχετικές ενημερώσεις λογισμικού θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες και για άλλες σειρές. Οι σειρές τηλεοράσεων είναι οι LG OLED, NanoCell SM9X, NanoCell SM8X και UHD UM7X.