Η νέα τεχνολογία της LG μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικά αλλά και εξωτερικά αναδιπλούμενες οθόνες

Παρά την πρόοδο που γίνεται στον χώρο των αναδιπλούμενων συσκευών, υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα, που είναι η φθορά που δημιουργείται στο κεντρικό σημείο της οθόνης και η πλαστική επιφάνεια που δεν είναι το ίδιο ανθεκτική όπως το γυαλί. Αυτά τα θέματα έρχεται να αντιμετωπίσει η LG Chem, που ανακοίνωσε νέα υλικά για την παραγωγή οθονών.

Η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα της τεχνολογία που αποκαλεί Real Folding Window και παίρνει τη μορφή ενός ειδικά σχεδιασμένου στρώματος λεπτού πλαστικού από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (polyethylene terephthalate). Η LG Chem πρόσθεσε πως το υλικό είναι λεπτότερο από το υπάρχον tempered glass αλλά έχει την ίδια ανθεκτικότητα ενώ παράλληλα είναι ελαστικό σαν πλαστικό.

"Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα υλικά από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και tempered glass, η νέα στρώση της LG Chem αυξάνει την ελαστικότητα παράλληλα προσφέροντας λύσεις για αναδιπλούμενα κινητά, βελτιώνοντας χρόνια θέματα όπως φθορά στο συνδετικό μέρος της οθόνης."

Η LG Chem υποστηρίζει πως η ανθεκτικότητα είναι ίδια με αυτή κατά την αρχή της δοκιμής, αφού δοκιμάστηκε 200,000 φορές για έλεγχο φθοράς. Η εταιρεία συμπλήρωσε πως το Real Folding Window μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικά αλλά και εξωτερικά αναδιπλούμενες οθόνες, ενώ προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο κοινό πρόβλημα της περιοχής αναδίπλωσης.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τις έρευνες για να προσφέρει μια ειδική στρώση χωρίς καθόλου χρήση πλαστικό. Κάτι τέτοιο θα δώσει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των αναδιπλούμενων μοντέλων τους στα επίπεδα του Gorilla Glass.

Δυστυχώς φαίνεται πως το καταναλωτικό κοινό θα χρειαστεί να περιμένει λίγα χρόνια ακόμα για να διατεθεί η τεχνολογία αυτή στην αγορά, καθώς η εταιρεία θα έχει τα απαραίτητα μέσα για παραγωγή πιθανότατα μέσα στο 2022, με την μαζική παραγωγή να ξεκινάει το 2023. Τέλος, η εταιρεία θέλει να επεκταθεί η τεχνολογία αυτή  σε laptops και tablets, ενώ έχει ήδη δεχθεί προτάσεις από πολλούς πελάτες για συνεργασία.