Την είσοδό της στα gaming laptops ανακοίνωσε σήμερα η LG, κάτι που θα γίνει με το gaming brand της εταιρείας.

Το πρώτο σχετικό gaming laptop της LG είναι το UltraGear 17G90Q το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2022. Διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό ο οποίος αναμένεται να βρει αρκετούς φίλους ανάμεσα στην κοινότητα των gamers ενώ στο εσωτερικό τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κορυφαία προκειμένου να υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιδόσεις στην απαιτητική κατηγορία των games. Έτσι βρίσκουμε επεξεργαστή Intel Tiger Lake 11ης γενιάς, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Max-Q, μνήμη dual-channel και γρήγορο dual SSD setup. 

Η οθόνη των 17 ιντσών στηρίζεται στην τεχνολογία IPS και διαθέτει χρόνο απόκρισης 1ms αλλά και εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης στα 300Hz. Για τη ψύξη του συστήματος, υπεύθυνο είναι ένα vapor chamber προκειμένου να διατηρεί το laptop στη σωστή θερμοκρασία ακόμα και μετά από πολύωρο gaming. Όλα τα παραπάνω έχουν επίπτωση στο μέγεθος του υπολογιστή που όμως διατηρεί τη φορητότητά του, με το βάρος να ξεφεύγει στα 2,7 κιλά. Το περίβλημα του UltraGear 17G90Qείναι από αλουμίνιο ενώ για την αυτονομία υπεύθυνη είναι μια μπαταρία στα 93Wh.

lg-ultragear-gaming_3.jpg.cd1eca2b44e4c4721f5a82a5f2861f57.jpg

Στα πιο εξειδικευμένα gaming χαρακτηριστικά υπάρχει RGB πληκτρολόγιο με δυνατότητα μέσα από αντίστοιχο λογισμικό να εφαρμοστεί διαφορετικό χρώμα σε κάθε πλήκτρο. Ο τρισδιάστατος ήχος DTS:X Ultra υπόσχεται μεγαλύτερο ρεαλισμό στο gaming ενώ η υποστήριξη Intell Killer «εγγυάται γρήγορη και σταθερή σύνδεση δικτύου για εμπειρίες online παιχνιδιών χωρίς καθυστέρηση και απογοήτευση». Η κυκλοφορία του πρώτου gaming laptop της LG θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, αρχικά στη Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με άλλες χώρες να ακολουθούν. Σ' αυτές πάντως δεν αναμένεται να βρίσκεται η χώρα μας.