Η LG Display παρουσίασε νέες, καινοτομικές τεχνολογίες OLED στην έκθεση K-Display 2022, την μεγαλύτερη έκθεση της KDIA (Korea Display Industry Association) που πραγματοποιείται στη Σεούλ, στην Κορέα από τις 10 έως στις 12 Αυγούστου.

Η Κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε διάφορα πάνελ που κάνουν χρήση της τεχνολογίας Transparent OLED αλλά και ένα νέο πάνελ τηλεόρασης τεχνολογίας OLED.EX με διαγώνιο 97 ιντσών, το οποίο «δονείται» για να παράγει κινηματογραφικό ήχο 5.1 καναλιών χωρίς τη βοήθεια κάποιου ενσωματωμένου ηχείου.

Το πάνελ της Κορεάτικης εταιρείας κάνει χρήση της τεχνολογίας Film CSO (Cinematic Sound OLED), η οποία σε μία λιγότερο εξελιγμένη εκδοχή έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε άλλες συσκευές της ίδιας εταιρείας όπως σε ένα εύκαμπτο πάνελ OLED διαγωνίου 48 ιντσών αλλά και στο κινητό LG G8 ThinQ. Η τεχνολογία Film CSO αξιοποιεί έναν «διεγέρτη λεπτής μεμβράνης» που εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του πάνελ, και επιτρέπει στην οθόνη να δονείται και να παράγει απευθείας ήχο χωρίς την ανάγκη πρόσθετων ηχείων. Η LG Display ισχυρίζεται ότι το σύστημα 5.1 καναλιών προσφέρει «κινηματογραφικού επιπέδου ήχο» που είναι μάλιστα υψηλής έντασης. Ο ισχυρισμός είναι αναμφισβήτητα «τολμηρός» δεδομένου ότι προέρχεται από την ίδια την τηλεόραση και όχι από κάποια soundbar με περιφερειακά ηχεία ή κάποιο ξεχωριστό σύστημα surround.

Αν και επί του παρόντος, όπως λένε στην ιστοσελίδα The Verge, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός της LG, το 2019, όταν και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το LG G8 ThinQ, το αποτέλεσμα ήταν ανεπαρκές. Πάντως, όταν δοκίμασε η ιστοσελίδα Expert Reviews την τηλεόραση SONY Bravia AG9, ένα μοντέλο τεχνολογίας OLED που διαθέτει παρόμοια τεχνολογία ήχου, την αποκάλεσε «μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις στον ήχο που υπάρχουν στην αγορά».  

20220810_011256-e1660093987957.jpg

Το πάνελ 97 ιντσών της LG Display χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία OLED.EX που συναντάμε και στις τελευταίες κορυφαίες προτάσεις OLED της LG στην αγορά. Η LG Display υποστηρίζει ότι είναι το μεγαλύτερο πάνελ τεχνολογίας OLED που έχει κατασκευαστεί ποτέ, αν και η LG Electronics, το «consumer» τμήμα του τεχνολογικού γίγαντα έχει ήδη παρουσιάσει τηλεόραση OLED με διαγώνιο 97 ιντσών, αν και χωρίς την τεχνολογία Film CSO. Η τηλεόραση 97 ιντσών της LG αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά με τιμή κοντά στα $25.000.

  • Like 2
  • Haha 2
  • Confused 1