Η Logitech, εταιρεία γνωστή για τα περιφερειακά που κατασκευάζει εξαγόρασε την εταιρεία Jaybird, με βάση του Salt Lake City έναντι $50 εκατομμυρίων σε μετρητά.

Το ποσό πάντως ενδέχεται να αυξηθεί κατά επιπλέον $45 εκατομμύρια αν όλα πάνε καλά με τους στόχους ανάπτυξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Logitech, η εξαγορά σχετίζεται με την ανάπτυξη προϊόντων ήχου και προϊόντων για την ακρόαση μουσικής.

 

Από τότε που ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στην αγορά, η εταιρεία Jaybird έχει παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορα ακουστικά και τεχνολογίας Bluetooth headphones, μεταξύ των οποίων και τα δημοφιλή Jaybird BlueBuds X, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και το έξυπνο περικάρπιο activity-tracking με την ονομασία Reign. Ο Judd Armstrong, CEO και founder της Jaybird είπε σε σχετική ανακοίνωση ότι η εταιρεία του θα “επωφεληθεί από το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της Logitech και της βαθιάς γνώσης της στο engineering”.

 

Η Logitech από την άλλη, είναι κυρίως γνωστή για τα περιφερειακά και τα αξεσουάρ που κατασκευάζει για υπολογιστές και κονσόλες (πληκτρολόγια, ποντίκια, χειριστήρια κ.ά), και βεβαίως για τα συστήματα ήχου και τα ακουστικά που κατασκευάζει. Το 2008 εξαγόρασε την εταιρεία Ultimate Ears και από τότε έχει κυκλοφορήσει επίσης διάφορα μοντέλα ακουστικών και φορητών ηχείων με το λογότυπο UE.

 

Link.png Site: TheVerge