H δημοφιλής κατασκευάστρια περιφερειακών Logitech ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την κατασκευάστρια περιφερειακών για παιχνίδια Saitek, από την εταιρεία MadCatz.

Η MadCatz έλαβε $13 εκατομμύρια σε μετρητά για την εξαγορά της Saitek από την Logitech, εξαγορά που σύμφωνα με τον Ujesh Desai, που είναι επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με την αγορά gaming peripherals της εταιρείας και έχει την ονομασία Logitech G, θα την βοηθήσει να ενισχύσει την θέση και την προσφορά της, χάρη στην ειδικότητα της Saitek να κατασκευάζει joysticks για εξομοιωτές πτήσεων και τιμονιέρες για εξομοιωτές μηχανοκίνητων σπορ.

 

Ο Ujesh Desai επίσης άφησε να εννοηθεί ότι η Logitech G ενδεχομένως θα κάνει κάποια κίνηση στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας (VR), αν και όχι απαραίτητα με την δική της HMD (Head-Mounted Display) αλλά ενδεχομένως με άλλου τύπου συσκευές (χειριστήρια ενδεχομένως κ.ά).

 

Τα τελευταία χρόνια, η Saitek κατασκευάζει χειριστήρια, joysticks και τιμονιέρες ειδικά για συγκεκριμένες αγορές και έχει το δικό της κοινό (π.χ για την κοινότητα του Flight Simulator) ενώ η Logitech G από την άλλη κατασκευάζει χειριστήρια και περιφερειακά για τις μάζες. Με την εξαγορά της Saitek, η Logitech θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να εισέλθει στην αγορά VR με συσκευές και χειριστήρια ειδικά κατασκευασμένα για συγκεκριμένα παιχνίδια.

 

Link.png Site: TechPowerUp