H Apple ανακοίνωσε πρόσφατα την διάθεση της επαγγελματικής 6K οθόνης της, Pro Display XDR με τιμή που ξεκινάει από τα $4999, και η Logitech ανακοίνωσε μία webcam που «ταιριάζει γάντι» στην οθόνη, την 4K Pro Magnetic Webcam.

Όπως υπονοεί και η ονομασία της, η 4K Pro Magnetic Webcam «κολλάει» στη νέα οθόνη της Apple χωρίς ειδικά κλιπ ή κάποια βάση και μένει σταθερή στην θέση της ακόμα και αν το monitor περιστραφεί σε «portrait mode».

H κάμερα που περιορίζεται στα 30 frames per second όταν χρησιμοποιείται ανάλυση 4K προσφέρει «automatic light adjustment» με HDR (RightLight 3 with HDR) καθώς και «tilt adjustment», κάτι που σημαίνει ότι η έκθεση θα είναι σωστή όπως και το κάδρο ακόμα και όταν ο φωτισμός είναι περιορισμένος.

Το νέο προϊόν της Logitech επίσης διαθέτει διπλά μικρόφωνα με υποστήριξη τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου. Αν και η κάμερα κατασκευάστηκε για να ταιριάζει τέλεια με την οθόνη Pro Display XDR της Apple, δεν απαιτεί βεβαίως κάποιο σύστημα Mac Pro αλλά μπορεί να λειτουργήσει και με iMac ή MacBook.

4k-pro-magnetic-webcam-for-apple-pro-display-xdr.png.bfca54c1f6e31fd127130574c7a40802.png

Η 4K Pro Magnetic Webcam είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία μέσω των ιστοσελίδων της Logitech και της Apple με τιμή $199,99. Οι αποστολές του προϊόντος θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Engadget