Η Brio 500 της Logitech είναι η νέα webcam της εταιρείας με ξεχωριστό σχεδιασμό αλλά και την παρουσία ενός ειδικού κλείστρου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.  

Η Logitech προωθεί παράλληλα τη λειτουργία Show Mode όπου ο χρήστης μπορεί να στρέψει πολύ εύκολα την κάμερα προς την επιφάνεια του γραφείου του προκειμένου να δείξει στο συνομιλητή του τυχόν σημειώσεις ή σχέδια που έχει τοποθετημένα εκεί. 

Η ανάλυση της Brio 500 περιορίζεται στα 1080p όπως ισχύει και με το best seller της Logitech, τη C920 ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν το μήνα με κόστος €145. Η νέα webcam έρχεται με κυλινδρικό σχεδιασμό και ανάλυση 4 megapixel ενώ πλαισιώνεται από ένα ζεύγος μικροφώνων beamforming που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν το θόρυβο του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Ο σχεδιασμός του κλείστρου που «κρύβει» την κάμερα είναι αρκετά επιδέξιος και μπορεί να μειωθεί γυρίζοντας έναν επιλογέα στη δεξιά πλευρά της κάμερας. 

Όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, η Brio 500 είναι μια κάμερα 1080p και θα πρέπει να ρίξετε την ανάλυση της στα 720p αν θέλετε 60fps αντί για 30fps. Αν και στα χαρτιά είναι η ίδια με την C920, η Logitech διευκρίνισε στο Verge ότι διαθέτει αναβαθμισμένο αισθητήρα, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας. 

Τέλος, η Brio 500 webcam διαθέτει μαγνητικό μηχανισμό τοποθέτησης για οθόνες όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση ο οποίος αποτελείται από δύο μέρη. Αρχικά υπάρχει η τυπική πλαστική βάση που έχει σχεδιαστεί για να στερεώνεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας όπως συνήθως, και στη συνέχεια η ίδια η κάμερα τοποθετείται μαγνητικά πάνω σε αυτή τη βάση. Είναι ένας σχεδιασμός που επιτρέπει την περιστροφή της κάμερας κατά 360 μοίρες αν ο χρήστης το επιλέξει ενώ αν δεν σας αρέσουν οι μαγνήτες, τότε μπορείτε να ξεβιδώσετε τη μαγνητική βάση από το κάτω μέρος της κάμερας και να αποκαλύψετε μια τυπική βάση τρίποδο.