Μετά τις φημολογίες του τελευταίου διαστήματος η αναπτυσσόμενη ταϊβανέζικη εταιρία ανακοίνωσε επίσημα ότι ετοιμάζει ένα "αληθινό" επεξεργαστή οχτώ πυρήνων σε αντίθεση με τον octacore της Samsung που έχει μόνο τέσσερις ενεργούς πυρήνες ανά πάσα στιγμή.

Η λιτή ανακοίνωση δεν έδωσε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες οπότε προς το παρόν θα αρκεστούμε στις φήμες που μιλάνε για το MT6592 chipset να αναμένεται κατά το Νοέμβριο με οχτώ ARM A7 πυρήνες χρονισμένους γύρω στα 2GHz, με υποστήριξη 4G LTE και εγγραφής 1080p video στα 30 fps. Πρώιμο benchmark σκορ που διέρρευσε δείχνει τις επιδόσεις να υπολείπονται ελαφρώς του snapdragon 800. Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε το MT8135 SoC με big.LITTLE MP τεχνολογία, στο οποίο δύο ισχυροί Α15 πυρήνες όχι μόνο εναλλάσσονται με δύο πιο αδύναμους Α7 αλλά λειτουργούν όλοι ταυτόχρονα όταν οι ανάγκες για ισχύ είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

 

 

Με τον καινούριο οχταπύρηνο η Mediatek που ήδη εξοπλίζει τις μισές συσκευές μεσαίας και χαμηλότερης κατηγορίας βάζει ως στόχο να ανταγωνιστεί και στις high-end κατηγορίες και δεν αποκλείεται σύντομα να ξεπεράσει σε αριθμό αποστολών την πρώτη Qualcomm.

 

 

Link.png Site: ']mediatek-octa-core

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/07/29/mediatek-mt8135-biglittle-mp-powervr-series6-g6200/']mt8135 soc

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/MediaTek-likely-to-beat-Qualcomm-and-become-the-largest-handset-chip-vendor_id45661[/url]']phonearena