Η Ταϊβανέζικη εταιρία Mediatek λάνσαρε σήμερα δυο νέα chipsets, το Helio X23 και Helio X27. Πρόκειται για high-end chipsets, τα οποία έχουν αναβαθμιστεί από την ναυαρχίδα της Mediatek Helio X20.

Τα νέα chipsets φέρνουν βελτιωμένη απόδοση, βελτιωμένη ποιότητα λήψης video και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τα νέα αυτά chips χρησιμοποιούν three-cluster αρχιτεκτονική και δέκα πυρήνες με 2 ARM Cortex-A72 και 8 ARM Cortex-A53.

 

Ο Helio X27 είναι συγχρονισμένος στα 2.6GHz και η GPU στα 875MHz. Σύμφωνα με τη Mediatek, υπάρχει έως και 20% βελτίωση σε σχέση με τον Helio X25. Επίσης, οι επεξεργαστές έχουν αναβαθμισμένο Imagiq επεξεργαστή σήματος εικόνας με ενισχυμένο full-pixel, dual-core fast focus (dual phase detection) για βελτιωμένα αποτελέσματα στις φωτογραφίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ευκρίνεια, καλύτερο κορεσμό ενώ δίνεται η δυνατότητα και για υποστήριξη διπλής κάμερας.

 

Και τα δύο chipsets ενσωματώνουν Envelope Tracking Module προκειμένου να ρυθμίζεται αυτόματα η ισχύς, ανάλογα με την απόδοση του σήματος του ενισχυτή, με αποτέλεσμα η θερμότητα να ελέγχεται και να προσφέρεται εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%. Η Mediatek, προσθέτει πως smartphones βασισμένα στον Helio X23 και X27 θα είναι σύντομα διαθέσιμα.

 

Link.png Site: PhoneArena