Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τη γνωστή εταιρεία MediaTek να παρουσιάζει ένα νέο οκταπύρηνο 64-bit SoC (System-On-Chip) για φορητές συσκευές.

To νέο chipset με την ονομασία MT6795 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε υψηλών προδιαγραφών συσκευές με σκοπό να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις των Samsung και Qualcomm. Xρονίζεται σε συχνότητες που φτάνουν έως και τα 2.2GHz και υποστηρίζει αναλύσεις έως και 2,560 x 1,600 pixels ενώ έχει δυνατότητα εγγραφής slow-motion video με ρυθμό 480fps σε ανάλυση έως και 1080p.

 

Ακόμη υποστηρίζει τις τεχνολογίες WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth, FM radio, GPS, Glonass, Beidou, ANT+, δίκτυα δεδομένων 4ης γενιάς (LTE) καθώς και dual-channel LPDDR3 μνήμη με συχνότητα λειτουργίας έως και 933MHz.

 

Τέλος θα έχει δυνατότητα εγγραφής αλλά και αναπαραγωγής περιεχομένου ανάλυσης 4Κ ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πότε περίπου θα δούμε τις πρώτες συσκευές που θα βασίζονται στο νέο system-on-chip, αν και η Mediatek κάνει λόγο για τέλη του 2014.

Η έλευσή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να δούμε τις αντιδράσεις των ανταγωνιστών αλλά και το πώς θα διαμορφωθεί η αγορά στο μετέπειτα διάστημα.

 

Link.png Site: NextPowerUp