Στα πλαίσια της Computex 2016, η MediaTek εγκαινίασε τη νέα τεχνολογία φόρτισης Pump Express 3.0, η οποία σε χρονικό διάστημα 20 λεπτών μπορεί να αναπληρώσει ταχύτατα τη μπαταρίας σας, αγγίζοντας ακόμα και το 70% της χωρητικότητας της.

Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι η νέα αυτή τεχνολογία δεν προσφέρει μόνο υψηλότερες ταχύτητες φόρτισης αλλά και καλύτερες αποδόσεις, καθώς κατά τη διάρκεια της ενεργειακής αναπλήρωσης δεν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες βλάπτουν την ακεραιότητα των στοιχείων.

 

Το Pump Express 3.0 παρακάμπτει το ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης της εκάστοτε συσκευής και διοχετεύει το ρεύμα από τον φορτιστή απευθείας στην μπαταρία, το οποίο μπορεί να ακούγεται λίγο επικίνδυνο (ενδεχομένως και να είναι), για αυτό το λόγο η κινεζική εταιρεία έχει τοποθετήσει περισσότερες από 20 δικλείδες ασφαλείας - προφυλάσσοντας ταυτόχρονα συσκευή και φορτιστή.

 

Η τεχνολογία MediaTek Pump Express 3.0 θα ενσωματωθεί αρχικά στα MediaTek Helio P20 SoCs και θα διατεθεί στην αγορά προς τα τέλη του 2016.

 

 

Link.png Site: GSMArena