Η Motorola ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τη νέα premium σειρά smartphone, edge 50, τα οποία μπορέσαμε και είδαμε σε ειδική παρουσίαση της εταιρείας στο Βελιγράδι.

Η σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα edge 50 ultra, edge 50 pro και edge 50 fusion, επιδιώκοντας να ορίσει εκ νέου τις προσδοκίες για τα high-end smartphones, ενώ και οι 3 συσκευές θα κυκλοφορήσουν κανονικά στη χώρα μας. Η σειρά αποτελείται από συσκευές που συνδυάζουν προηγμένη τεχνολογία κάμερας, μοντέρνο σχεδιασμό και εξελιγμένες λειτουργίες, στοχεύοντας στην παροχή μιας ισορροπημένης εμπειρίας στους χρήστες. Η πρωτιά της σειράς στον τομέα της τεχνολογίας είναι η πιστοποίηση Pantone για την κάμερα και την οθόνη, εξασφαλίζοντας ακριβή απόδοση χρωμάτων και ενισχυμένη εμπειρία προβολής. Παράλληλα η εταιρεία εξοπλίζει και τα 3 μοντέλα με μπόλικη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, κάτι απαραίτητο όπως αναφέρει με βάση τις αυξημένες επιδόσεις των καμερών που ενσωματώνει. 

Ας τα δούμε αναλυτικά:

motorola edge 50 ultra 

Το motorola edge 50 ultra αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά και με την εξαιρετική σχεδιαστική ποιότητα, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας όπως vegan δέρμα αλλά και πραγματικό ξύλο κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί! Κυκλοφορεί μεταξύ άλλων στην απόχρωση Peach Fuzz, η οποία επιλέχθηκε ως το “Χρώμα της Χρονιάς” από την Pantone. Ο συνδυασμός του αμμοβολημένου πλαισίου αλουμινίου, του ειδικά επεξεργασμένου Corning Gorilla Glass Victus και της πιστοποίησης προστασίας από το νερό IP68 εξασφαλίζει τόσο την αισθητική όσο και την ανθεκτικότητα της συσκευής.

image.jpeg.08750db2db9dae4a2f603f8ab30170a0.jpeg

image.jpeg.4b068eedb0dcfbe005862dad1a684576.jpeg

Το edge 50 ultra διαθέτει το πιο προηγμένο σύστημα καμερών της Motorola μέχρι σήμερα, με φακούς υψηλής ανάλυσης που προσφέρουν ευελιξία στη σύνθεση και λεπτομέρεια στα αποτελέσματα, ανεξαρτήτως συνθηκών φωτισμού. Το οπτικό σύστημα της συσκευής συνθέτουν αρχικά η κεντρική κάμερα των 50MP, ο τηλεφακός 64MP με 3x οπτικό zoom και 100x υβριδικό Super Zoom, ο υπερευρυγώνιος φακός 50MP με macro vision και η κάμερα selfie 50MP με αυτόματη εστίαση. Ο κύριος φακός συνδυάζει pixels για αυξημένο μέγεθος 2,4μm, επιτρέποντας την απορρόφηση 20% περισσότερου φωτός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ το διάφραγμα f/1.4 είναι ανάμεσα στα υψηλότερα στην κατηγορία.

Η τεχνολογία moto ai ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες του συστήματος καμερών, προσφέροντας λειτουργίες όπως η Photo Enhancement Engine για αυτόματη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων, η Προσαρμοζόμενη Σταθεροποίηση για δυναμική προσαρμογή της σταθεροποίησης βίντεο ανάλογα με την κίνηση, η Παρακολούθηση Αυτόματης Εστίασης για διατήρηση της εστίασης στο στόχο, η Δυναμική Λήψη για αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας κλείστρου και η Μακρά Έκθεση για δημιουργικές λήψεις κίνησης. Επιπλέον, η τεχνολογία moto ai επιτρέπει τη δημιουργία προσωποποιημένων ταπετσαριών με βάση τα μοτίβα των ρούχων του χρήστη ή περιγραφές με γραπτές οδηγίες.

Η οθόνη pOLED 6,67" Super HD (1220p) του edge 50 ultra προσφέρει ζωντανά χρώματα και 13% υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η υποστήριξη Dolby Atmos και Dolby Head Tracking, σε συνδυασμό με τα στερεοφωνικά ηχεία ή τα ακουστικά moto buds+, εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία.

image.jpeg.279759ce4a274d8bb1a79fdfef42b966.jpeg

Στο εσωτερικό ο επεξεργαστής Snapdragon 8s Gen 3 υποστηρίζει όλες τις βασικές λειτουργίες της συσκευής, ενώ τα 16GB RAM και ο αποθηκευτικός χώρος έως 1TB της έκδοσης που θα δούμε και στην Ελλάδα, επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευση τεράστιου όγκου φωτογραφιών και βίντεο. 

Η μπαταρία 4500mAh με φόρτιση TurboPower 125W προσφέρει ενέργεια για μια ολόκληρη ημέρα με μόλις τέσσερα λεπτά φόρτισης, ενώ η ασύρματη φόρτιση 50W και ο ασύρματος διαμοιρασμός ενέργειας προσθέτουν ευελιξία στη φόρτιση. Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα έτσι και δω, ο φορτιστή περιλαμβάνεται στη συσκευασία όπως διευκρινίστηκε κατά την παρουσίαση.

motorola edge 50 pro

Το motorola edge 50 pro είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς που θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας, ήδη από αυτή την εβδομάδα .Ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή της ναυαρχίδας της Motorola, με αξιοσημείωτες επιφάνειες, αμμοβολημένο σκελετό αλουμινίου και επιλογές όπως vegan δέρμα ή ξεχωριστό ιταλικής κατασκευής περλέ φινίρισμα, που προσφέρουν μια απαλή αίσθηση. Πέρα από το μικρό βάρος, η συσκευή προστατεύεται από το νερό σύμφωνα με την πιστοποίηση IP68.

image.jpeg.89b2ea149d6f380eefec15065c45f2d6.jpeg

Το σύστημα καμερών 50MP του edge 50 pro επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας. Ο κύριος φακός έχει μεγάλο διάφραγμα f/1.4 (ίσως το μικρότερο στην αγορά) για βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, ενώ ο τηλεφακός 10MP με 3x zoom και σταθεροποίηση εικόνας αποτελεί μια σπάνια προσθήκη σε αυτήν την κατηγορία. Οι χρήστες μπορούν να δουν με ευκρίνεια από απόσταση ή να χρησιμοποιήσουν το Super Zoom για μεγέθυνση έως 30x. Ένας υπερευρυγώνιος φακός 13MP και η λειτουργία Macro Vision για κοντινές λήψεις συμπληρώνουν τις επιλογές. Η μπροστινή κάμερα 50MP με αυτόματη εστίαση εξασφαλίζει ευκρινείς και ποιοτικές selfies.

Το σύστημα καμερών ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως τη Photo Enhancement Engine, την Adaptive Stabilization, το Auto Focus Tracking και το Style Sync. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πειραματιστούν δημιουργικά με τη νέα λειτουργία μακράς έκθεσης.

Η οθόνη pOLED 6,7" 144Hz με ανάλυση Super HD και πιστοποίηση HDR10+ αλλά με μικρότερο peak brightness σε σχέση με το ultra μοντέλο, προσφέρει μια κινηματογραφική εμπειρία. Το edge 50 pro υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos για ήχο υψηλής πιστότητας, ενώ σε συνδυασμό με τα ακουστικά moto buds+ είναι συμβατό και με το Dolby Head Tracking. Τα στερεοφωνικά ηχεία και η τεχνολογία Snapdragon Sound εξασφαλίζουν αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 7 Gen 3 προσφέρει ομαλή απόδοση σε παιχνίδια, υψηλούς ρυθμούς καρέ, ανάλυση και ταχύτητα μεταφοράς αρχείων. Η συσκευή έρχεται με12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου ενώ υποστηρίζεται φόρτιση TurboPower 125W και  ασύρματη φόρτιση TurboPower στα 50W.

motorola edge 50 fusion

Το οικονομικότεορ μοντέλο από τα τρία, το motorola edge 50 fusion απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, προσφέροντας ποιοτικά χαρακτηριστικά. Με ζωηρές επιλογές χρωμάτων όπως Hot Pink, Marshmallow Blue και Forest Blue, ταιριάζει σύμφωνα με τη Motorola τόσο σε φοιτητές όσο και σε επαγγελματίες. 
Το σύστημα καμερών του edge 50 fusion εξασφαλίζει εξαιρετικές λήψεις με κεντρική κάμερα Ultra Pixel 50MP με αισθητήρα LYT-700C ο οποίος επιτρέπει γρήγορες λήψεις με χαμηλό θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η σταθεροποίηση εικόνας (OIS) αποτρέπει τη θόλωση, ενώ η προηγμένη τεχνολογία εστίασης βελτιώνει τις νυχτερινές λήψεις. Βλέπουμε ακόμα την παρουσία ενός υπερευρυγώνιου φακού στα 13MP αλλά και τη λειτουργία Micro Vision για πολύ κοντινές λήψεις. Η selfie κάμερα 32MP με τεχνολογία Quad Pixel προσφέρει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό για ποιοτικές selfies.

image.jpeg.fed924841a21227bfe77d4e8725032ba.jpeg

image.jpeg.89da95bfb35468e8bebb641a64253242.jpeg

Και αυτό το μοντέλο διαθέτει pOLED οθόνη στις 6,7" (ρυθμός ανανέωσης 144Hz) η οποία καλύπτει όλη την πρόσοψη και προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία, πληρώντας τα πρότυπα σε φάσμα, ζωηρότητα, πιστότητα χρωμάτων και αντίθεση. Με βάθος χρώματος 10-bit και υποστήριξη πάνω από ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεων, εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα και υψηλή αντίθεση. 

Το ηχητικό σύστημα διαθέτει πιστοποίηση Hi-Res, ενώ τα στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos αναδεικνύουν βάθος, διαύγεια και λεπτομέρεια, είτε μέσω ενσύρματων είτε ασύρματων ακουστικών.

Στα πλαίσια της παρουσίασης, η Motorola ανακοίνωσε σε συνεργασία με τη Bose, τα moto buds+ με τεχνολογία Sound by Bose. Τα νέα ακουστικά ενσωματώνουν την τεχνογνωσία της Bose, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου και βελτιστοποίησης ήχου για υψηλή ποιότητα ήχου εν κινήσει. Είναι συμβατά με την τεχνολογία Dolby Head Tracking όταν συνδέονται με το motorola edge 50 ultra ή το edge 50 pro, τα οποία υποστηρίζουν Dolby Atmos. Το Dolby Head Tracking προσαρμόζει δυναμικά τον ήχο καθώς ο χρήστης κινεί το κεφάλι του, παρέχοντας μια πιο φυσική και ρεαλιστική ηχητική εμπειρία. 

image.jpeg.2f2318f65aca8aa9c2cc4c7de0902f5d.jpeg

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το motorola edge 50 pro έρχεται άμεσα στη χώρα μας με τιμή διάθεσης 699,90€.  Τα motorola edge 50 ultra και motorola edge 50 fusion θα κυκλοφορήσουν μέσα στον επόμενο μήνα. Με βάση τις τιμές που ανακοινώθηκαν στο Βελιγράδι, το ultra θα κοστίζει και στην Ελλάδα 999€ ενώ η τιμή του fusion έχει οριστεί στα 449€. Αντίστοιχα η τιμή των moto buds+ θα κυμαίνεται στα 149€.
 

  • Like 4