Η Motorola παρουσίασε το νεότερο smartphone της, το Motorola Edge 50 Pro, που στοχεύει να προσφέρει μια ελκυστική εναλλακτική λύση στις high-end συσκευές από Apple και Samsung.

Η εταιρεία τοποθετεί το Edge 50 Pro ως μια upper mid-range συσκευή με έμφαση στην κάμερα, με αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είναι το πρώτο τηλέφωνο που διαθέτει κάμερα πιστοποιημένη από την Pantone.

Σύμφωνα με τη Motorola, η πιστοποίηση από την Pantone διασφαλίζει ότι η κάμερα του Edge 50 Pro μπορεί να αποτυπώσει ακριβή χρώματα και τόνους δέρματος, ικανοποιώντας τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και βαθμολόγησης της Pantone. Η πιστοποίηση επεκτείνεται και στην οθόνη του τηλεφώνου, υποσχόμενη μια πιο ρεαλιστική οπτική εμπειρία για τους χρήστες.

Το Motorola Edge 50 Pro έρχεται με μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών, εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 3, 8GB RAM στο βασικό μοντέλο και οθόνη OLED 6,7 ιντσών με κυρτές πλευρές. Η ανάλυση είναι στα 1,5K ενώ η οθόνη διαθέτει ακόμα ρυθμό ανανέωσης 144Hz με μέγιστη φωτεινότητα τα 2.000 nits για καλύτερη θέαση κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Το νέο Edge διαθέτει επίσης μπαταρία 4.500mAh, με επιλογή είτε ενσύρματης φόρτισης στα 125W είτε ασύρματης φόρτισης 50W. Διαθέτει και προστασία από το νερό και τη σκόνη, υποστηρίζοντας το πρότυπο IP68.

Motorola-Edge.jpg

Το σύστημα καμερών του Edge 50 Pro θυμίζει αυτό των Galaxy S24 και S24 Plus, με μια κύρια κάμερα στα 50MP με f/1.4, έναν τηλεφακό φακό 10MP με οπτικό zoom στα 3x, και μια υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP με υποστήριξη macro. Οι λάτρεις των selfie θα εκτιμήσουν την μπροστινή κάμερα 50MP (f/1.9) με αυτόματη εστίαση. Στο πίσω μέρος που υπάρχουν οι κεντρικές κάμερες, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει πλαστικό υλικό που θέλει να δώσει την αίσθηση του δέρματος, κάτι που έχουμε δει και από άλλους κατασκευαστές το τελευταίο διάστημα.

Η Motorola έχει επίσης συμπεριλάβει αρκετά χαρακτηριστικά λογισμικού, όπως το Hello UX βασισμένο στο Android 14, τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας Ready For και ένα εργαλείο δημιουργίας themes με τη βοήθεια generative AI που δημιουργεί προσαρμοσμένες ταπετσαρίες (wallpapers) με βάση το…ντύσιμο του χρήστη. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παρέχει τρεις μεγάλες αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας για το Edge 50 Pro.

Το Motorola Edge 50 Pro κυκλοφορεί από τις 9 Απριλίου στην Ινδία, με τιμές που ξεκινούν από 31.999 ρουπίες (~383 δολάρια) για το μοντέλο με 8GB μνήμη/256GB και 35.999 ρουπίες (~431 δολάρια) για την έκδοση 12GB/256GB. Εκτός από τη διαφορά στη μνήμη, η εταιρεία διευκρινίζει ότι το βασικό μοντέλο (8GB/256GB) θα διαθέτει στη συσκευασία φορτιστή 68W ενώ η ανώτερη έκδοση με 12GB μνήμη θα περιλαμβάνει τον πιο γρήγορο φορτιστή των 125W.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία της συσκευής στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, αναμένουμε μέσα στο μήνα τις επίσημες ανακοινώσεις.

  • Like 5
  • Thanks 2