Η Motorola επισημοποίησε τη νέα σειρά αναδιπλούμενων συσκευών τέταρτης γενιάς.

Η ναυαρχίδα είναι το Moto Razr 40 Ultra, το οποίο θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσα στο μήνα, αποκλειστικά από τον ΓΕΡΜΑΝΟ. Η τιμή που έχει ανακοινώσει η Motorola για την Ευρώπη φέρει τη συσκευή να κοστίζει €1199. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ένα φθηνότερο μοντέλο που ονομάζεται απλά "Moto Razr 40" με μικρότερη εξωτερική οθόνη, πιο αργό SoC αλλά χωρίς σαφή τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας. 

Η Motorola συνεργάζεται και φέτος με τη Qualcomm για το SoC που βρίσκουμε στο εσωτερικό του Ultra το οποίο είναι το Snapdragon 8+ Gen 1, δηλαδή όχι η πιο πρόσφατη πρόταση της εταιρείας. Το Razr 40 Ultra διαθέτει 8 GB RAM, 256 GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 3800 mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 30W. 

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις δύο οθόνες της συσκευές, με την εσωτερική να στηρίζεται στην τεχνολογία OLED, με διαστάσεις 6,9", ανάλυση 2640×1080 και ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz. Η εξωτερική οθόνη είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη γενιά αλλά και από παρόμοια clamshell μοντέλα της αγοράς, τεχνολογίας OLED με διαστάσεις 3,6 ιντσών και υψηλό ρυθμό ανανέωσης και σ’ αυτή την περίπτωση στα 144 Hz. Η Motorola έχει προσθέσει πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP52 στο νέο foldable smartphone της, η οποία προστατεύει τυπικά από λίγο νερό τη συσκευή, απέχοντας όμως πολύ από το να χαρακτηρίσει κανείς το Razr ως ένα αδιάβροχο τηλέφωνο.

Ο σχεδιασμός έχει σαφείς βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχο της σειράς και ειδικότερα από το αρχικό μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2020 και έμοιαζε με το κλασσικό Razr μοντέλο που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 2000. Η τέταρτη γενιά πλέον απέχει αρκετά απ’ αυτό το σχεδιασμό, φέροντας αρκετές ομοιότητες με άλλα foldable smartphones όπως το Galaxy Z Flip της Samsung.

Το Moto Razr 40 Ultra ενσωματώνει συνολικά 3 κάμερες. Στο πίσω μέρος υπάρχει το βασικό σύστημα με τον κύριο αισθητήρα να έχει ανάλυση 12MP (f/1.5, OIS) ενώ συνοδεύεται από υπρευρυγώνια κάμερα στα 13MP. Τέλος η τρίτη κάμερα στη μεγάλη οθόνη σε μορφή οπής έχει ανάλυση 32MP.

4.jpg.bf9947cd3fd68f13e8665d2963f209d7.jpg

Ωστόσο, αυτή η τέταρτη γενιά φαίνεται πιο ώριμη. Η Motorola επιτρέπει τώρα να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε στην τεράστια μπροστινή οθόνη του Ultra, με την επιλογή μιας σούπερ μικροσκοπικής μπάρας πλοήγησης Android κρυμμένης στην κάτω αριστερή γωνία, στα αριστερά των δύο μπροστινών καμερών. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις εγκατεστημένες εφαρμογές, να χρησιμοποιήσετε το Google Pay ή να αναπαράγετε πολυμέσα στην μπροστινή οθόνη. Μπορείτε ακόμη και να πληκτρολογήσετε στο πληκτρολόγιο, με το Google GBoard να διαθέτει μια ειδική λειτουργία πλήρους οθόνης που εμφανίζει μια μόνο γραμμή κειμένου εισαγωγής.

Σε ότι αφορά την εξωτερική οθόνη, η Motorola αναφέρει ότι έχει μερικά προσαρμοσμένα "πάνελ", δίνοντάς στον χρήστη εύκολη πρόσβαση σε "παιχνίδια, Google News, καιρό, επαφές, Spotify και προβολή ειδοποιήσεων με μια ματιά".

  • Like 3