Από την ώρα που οι συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη απέχουν ακόμα από το να γίνουν «mainstream», δεν είναι λίγοι οι πιθανοί αγοραστές που θα ήθελαν να μάθουν πόσο ανθεκτικές είναι πριν επενδύσουν σε μία τέτοια συσκευή, καθώς όσες πωλούνται σήμερα ζητούν αρκετά χρήματα.  

Η ιστοσελίδα C|Net που στο παρελθόν έχει ελέγξει και την αντοχή του Samsung Galaxy Fold, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα (το FoldBot της εταιρείας SquareTrade) επιχείρησε να μάθει το όριο αντοχής του «μεντεσέ» του νέου Motorola RAZR, και το οποίο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ήταν οι περίπου 27 χιλιάδες αναδιπλώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε μία μελέτη του 2017 βρέθηκε ότι οι Αμερικανοί χρήστες κινητών ελέγχουν τις συσκευές τους περίπου 80 φορές την ημέρα, το Motorola RAZR θα μπορούσε να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα εντός ενός έτους. Όταν η ιστοσελίδα C|Net επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές του Samsung Galaxy Fold, στο τεστ που κράτησε 14 ώρες βρέθηκε ότι ο μηχανισμός αναδίπλωσης ή ο «μεντεσές» ήταν ικανός για 119.380 αναδιπλώσεις. Το FoldBot ωστόσο είχε σχεδιαστεί ειδικά για το Samsung Galaxy Fold ενώ στην περίπτωση του Motorola RAZR έπρεπε να πειραματιστεί και να προχωρήσει σε τροποποιήσεις της μηχανής για να ταιριάζει στο κινητό της Lenovo, αν και πάλι, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το βίντεο, οι αναδιπλώσεις δεν ήταν «πλήρεις» αλλά έφταναν μέχρι την μέση της διαδρομής περίπου. Μετά από 4 μόλις ώρες, ο μηχανισμός αναδίπλωσης άρχισε να κάνει περίεργους θορύβους με αποτέλεσμα να σταματήσουν την δοκιμή πρόωρα. Παρά ωστόσο την αστοχία του «μεντεσέ», η οθόνη του Motorola RAZR λειτουργούσε κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Ένας εκπρόσωπος της Motorola, δήλωσε στην ιστοσελίδα Engadget ότι το FoldBot, που δεν είχε σχεδιαστεί για το RAZR «ασκούσε αδικαιολόγητη πίεση στον μεντεσέ» και «δεν επέτρεπε στην συσκευή να ανοίξει και να κλείσει όπως προβλεπόταν, με αποτέλεσμα η δοκιμή να είναι ανακριβής». Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ρομποτική κατασκευή που χρησιμοποιεί η Motorola/ Lenovo για να δοκιμάσει την αντοχή του μεντεσέ του RAZR.

Engadget

 

  • Like 1
  • Sad 2