Η Sony έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναβάθμισης σε ένα μέρος των smart τηλεοράσεών της που θα φέρει υποστήριξη AirPlay 2 και Homekit. Ανάμεσα στη λίστα των τηλεοράσεων βρίσκονται και οι σειρές Z9F και A9F OLED.

Πριν λίγο καιρό η Sony είχε ανακοινώσει πως θα φέρει το AirPlay 2 και HomeKit σε μερικές mid-range smart σειρές τηλεοράσεων όπως και μοντέλα high-end, με τη μορφή αναβάθμισης. Η αναβάθμιση ουσιαστικά πρόκειται για ένα ανανεωμένο Android λειτουργικό και συγκεκριμένα στην έκδοση 9 Pie η οποία εκτός των παραπάνω, φέρνει και υποστήριξη για Dolby Atmos.

Η ενημέρωση θα έρθει σε τηλεοράσεις που κυκλοφόρησαν το 2018 όπως τις σειρές A9F και Z9F αλλά και σε σειρές του 2019 όπως A9G, Z9G, X950G και X850G, σε ίντσες που ξεκινούν από 55 έως και 85. Αν και η αρχική ανακοίνωση δεν συμπεριελάμβανε τις σειρές του 2018 αφού δεν είχαν κριθεί συμβατές, τελικά θα πάρουν και αυτές την αναβάθμιση.

Η υποστήριξη AirPlay 2 θα επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν streaming τα βίντεό τους, να ακούσουν μουσική ή να δουν τις φωτογραφίες τους, απευθείας στη μεγάλη οθόνη από iPad, iPhone και Mac υπολογιστές. Το HomeKit από την άλλη θα επιτρέψει τον εύκολο χειρισμό της τηλεόρασης με φωνητικές εντολές μέσω της Siri, από iPhone, iPad και Mac.

Η αναβάθμιση είναι ήδη διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Καναδά και Λατινική Αμερική ενώ δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση ακόμη για την Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού. Κατά πάσα πιθανότητα όμως η Sony θα κυκλοφορήσει την ίδια αναβάθμιση για όλες ή τουλάχιστον τις περισσότερες χώρες.

Για να αναβαθμίσει κάποιος την τηλεόραση με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα Android, πρέπει να πατήσει το πλήκτρο HELP στο τηλεχειριστήριο και να επιλέξει το «System Software Update» ή στα Ελληνικά «Αναβάθμιση Λογισμικού».  Αν και είναι νωρίς να μιλάμε για αναβάθμιση στην Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν οι κάτοχοι των παραπάνω τηλεοράσεων να ενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις από το αντίστοιχο μενού ώστε όταν αυτό γίνει διαθέσιμο να το κατεβάσουν άμεσα.

Όσο αφορά τον ανταγωνισμό, Samsung, LG αλλά και Vizio έχουν ήδη κυκλοφορήσει μοντέλα τηλεοράσεων που υποστηρίζουν AirPlay 2 νωρίτερα φέτος.

MacRumors