Στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών mirrorless full-frame (πλήρους κάδρου) ετοιμάζεται να μπει η Nikon σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Με βάση το δελτίο τύπου της Nikon, η εταιρεία εκτός από την πρώτη της full-frame φωτογραφική μηχανή «επόμενης γενιάς», ετοιμάζει και νέους φακούς Nikkor οι οποίοι θα διαθέτουν και νέα μοντούρα (mount) ενώ για την υλοποίηση όλων αυτών, η εταιρεία «συνεργάστηκε με αρκετούς επαγγελματίες δημιουργούς ανά τον κόσμο».

Ακόμα η Nikon έχει στα σκαριά και έναν νέο προσαρμογέα για τη νέα της φωτογραφική μηχανή ο οποίος θα λειτουργεί με τους DSLR φακούς Nikkor και με μοντούρα F που αποτελούν μέρος του ψηφιακούς συστήματος SLR της εταιρείας, εμπλουτίζοντας έτσι την ποικιλία επιλογών για τους φωτογράφους. Η κίνηση αυτή της Nikon θεωρείται αναμενόμενη προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τη Sony η οποία κυριαρχεί στη mirrorless κατηγορία. Ήδη η Ιαπωνική εταιρεία διαθέτει στην αγορά το μοντέλο A7 III με κόστος $2000 και με μια διαθέσιμη συλλογή 63 φακών, με τη Nikon να ξεκινά από την αρχή το «χτίσιμο» των δικών της λύσεων στην κατηγορία.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η αξιόπιστη ιστοσελίδα Nikon Rumors αναφέρει ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε μία αλλά δύο κάμερες, με την πρώτη να έχει ανάλυση 48Megapixel και τιμή $4000 ενώ το δεύτερο μοντέλο θα προωθηθεί ως η πιο οικονομική πρόταση με κόστος $2500 αλλά και ανάλυση 25Megapixel. Συγκριτικά, και οι δύο προτάσεις αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα έχουν μεγαλύτερη ανάλυση από τα μοντέλα της Sony που καλούνται να ανταγωνιστούν και συγκεκριμένα από την A7R III των 42,4Megapixel και την A7 III των 24Megapixel.

 

  • Thanks 1