Ένα νέο οικονομικό Nokia-branded feature phone ανακοίνωσε η Microsoft, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Series 30+ και διαθέτει οθόνη 2,8 ιντσών και "αλουμινένιο καπάκι".

Η συσκευή, σε αντίθεση με άλλα οικονομικά feature phones ενσωματώνει δύο κάμερες, μία στην πρόσοψη που είναι ιδανική, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία για selfies και βασίζεται αισθητήρα 2,0 Megapixels και συνοδεύεται από flash, και μία στο πίσω μέρος, επίσης στα 2,0 Megapixels που συνοδεύεται από LED flash. H οθόνη να αναφέρουμε ότι υποστηρίζει ανάλυση 240 x 320 pixels και πως ενσωματώνει 16MB RAM (αρκετή ώστε το Series 30+ να τρέχει άνετα τα MSN weather, Opera mini και Bing search).

 

Το νέο Nokia 230 –που είναι διαφορετικό από το Nokia Asha 230 που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του 2014- έχει υποδοχή για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου έως και κατά 32GB, έχει FM radio και προσφέρει 23 ώρες ομιλίας, νούμερο αρκετά εντυπωσιακό (η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1600mAh). Θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο σε δύο εκδόσεις, single-SIM και dual-SIM με κόστος κοντά στα $55. Όσον αφορά στον χρόνο αναμονής, η Microsoft υπόσχεται 27 ημέρες για το single-SIM μοντέλο και 22 ημέρες για την dual-SIM έκδοση.

 

Η Microsoft παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει το Nokia 215 στα $29, διαφημίζοντας την συσκευή ως την οικονομικότερη “internet device” αλλά αργότερα κυκλοφόρησε τα smartphones Lumia 435 και Lumia 532 στα $80 και $90, δείχνοντας ότι και τα smartphones μπορούν να φτάσουν σε αρκετά χαμηλές τιμές.

 

 

Link.png Site: VentureBeat