Μπορεί η επωνυμία της Nokia να βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα για τις συσκευές Windows Phone όπως η σειρά Lumia που κυκλοφόρησε πρόσφατα ή ακόμα και για το N9, αλλά σίγουρα η ραχοκοκαλιά της εταιρείας βρίσκεται σε άλλη σειρά συσκευών, τη Series 40. Σήμερα η Nokia ανακοίνωσε την πώληση 1.5 δισεκατομμυρίων συσκευών της εν λόγω σειράς.

 

Η συσκευή που συμπλήρωσε τον αριθμό ορόσημο των πωλήσεων της σειράς είναι το Nokia Asha 303, το οποίο αγοράστηκε από μία 21χρονη γυναίκα στη Βραζιλία. Η πρώτη συσκευή της σειράς S40 κυκλοφόρησε το 1999 και ήταν το Nokia 7110. Έκτοτε τα νέα μοντέλα της σειράς έχουν εξελιχθεί αρκετά ενσωματώνοντας οθόνη αφής. WiFi συνδεσιμότητα, 1GHz επεξεργαστή, την υπηρεσία Nokia Maps και άλλες σύγχρονες δυνατότητες.

 

Η Nokia αποκαλεί την πλατφόρμα των συσκευών της σειράς S40 "Smartphone Lite". Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν ταιριάζει σε όλες τις συσκευές S40, αλλά τα τελευταία μοντέλα όπως το Asha 303 έχουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός smartphone. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια ενσωμάτωσης περαιτέρω προσθηκών όπως η δυνατότητα multitasking και η προβολή εγγράφων.

 

gsmarena_001.jpg

 

Link.png Site: gsmarena.com