Πολύ πριν η Nokia συγχωνευτεί από τη Microsoft και εγκαταστήσει το Windows Phone OS στις συσκευές της, είχε στις σκέψεις της μόνο το Symbian OS.

Μπορεί σήμερα το Symbian να είναι open source αλλά για πολύ καιρό ήταν η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με Φιλανδικό τηλεοπτικό σταθμό, το 2007 η Nokia είχε πέσει θύμα "απαγωγής" με την εταιρεία να αναγκάζεται να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Το MTV News ανέφερε πως ο λόγος ήταν η απειλή που δέχθηκε η Nokia από κάποιους που είχαν στην κατοχή τους το κλειδί κρυπτογράφησης για κάθε εφαρμογή του Symbian. Στη συνέχεια προχώρησαν στην απειλή ότι θα δώσουν στο ευρύ κοινό το κλειδί, κάνοντας το Symbian στόχο για διαφόρων ειδών κακόβουλων επιθέσεων κάνοντας τρωτή ολόκληρη την πλατφόρμα.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Nokia επικοινώνησε με την αστυνομία, ελπίζοντας στη σύλληψη των εγκληματιών, με το ραντεβού για την παράδοση των λύτρων να ορίζεται σε ένα χώρο στάθμευσης στο Tampere. Δυστυχώς όμως κάτι πήγε στραβά και η αστυνομία έχασε τα ίχνη των θυτών μαζί με τη τσάντα των χρημάτων και τον κωδικό κρυπτογράφησης.

 

Το MTV News και το Reuters επιβεβαιώνουν από τη Φιλανδική αστυνομία τον εκβιασμό, ενώ η υπόθεση παραμένει ακόμα ανοιχτή.

 

Link.png Site: Engadget