Συνέχεια στο χορό των αποκαλύψεων σχετικά με τα επερχόμενα Lumia 920 αλλά και Lumia 820 smartphones δίνει ο @evleaks στο Twitter, ενημερώνοντάς μας σήμερα ότι οι δύο αυτές νέες Windows Phone συσκευές της Nokia θα φορτίζουν ασύρματα, ενώ όπως περιγράφονται παρακάτω διέρρευσαν και μερικά ακόμη από τα υπόλοιπα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Η ασύρματη φόρτιση της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας θα επιτυγχάνεται ακουμπώντας τη συσκευή επάνω στην ειδική βάση φόρτισης, ενώ θα υποστηρίζεται και το Qi wireless power πρότυπο για χρήση άλλων βάσεων από διαφορετικές εταιρείες. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι το Lumia 920 θα διαθέτει 32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, 1GB RAM και διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz, με την οθόνη να φημολογείται ότι θα είναι μεγέθους 4.5" ιντσών υψηλής ευκρίνειας.

 

Επίσης φημολογείται ότι θα υποστηρίζεται και η τεχνολογία PureView, όχι όμως με την φωτογραφική μηχανή των 41MP που είδαμε στο 808 smartphone, αλλά με 8MP και 1.3ΜΡ εμπρόσθια κάμερα για video κλήσεις. Η τεχνολογία PureView της Nokia η οποία θα ενσωματωθεί στην εν λόγω συσκευή στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των φωτογραφιών, εστιάζοντας στη βελτίωση της σταθερότητας τους.

 

Όσον αφορά το Lumia 820 πρόκειται για το "μικρό αδελφό" του 920, που εκτός από τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης θα διαθέτει 8GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασής του μέσω microSD, διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz και μνήμη RAM 1GB. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το συγκεκριμένο smartphone θα ενσωματώσει την τεχνολογία PureView στην φωτογραφική του μηχανή.

 

Η παρουσίαση των δύο αυτών συσκευών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση της Nokia την Τετάρτη, ενώ η κυκλοφορία τους στην αγορά πιθανολογείται στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

 

Link.png Site: The Verge (1) , (2)