Συνεργασία για την εισαγωγή του πακέτου εφαρμογών γραφείων Office της Microsoft, καθώς και άλλου λογισμικού, σε smartphones της Nokia, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

 

Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα κορυφαία κινητά της φινλανδικής εταιρείας, τα οποία βασίζονται σε μία έκδοση του λειτουργικού Symbian, θα μπορούν να ανοίξουν, να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν αρχεία φτιαγμένα σε Word, Excel, PowerPoint και OneNote.

 

Τα κινητά της Nokia θα συνεργάζονται επίσης με το σύστημα Unified Communications της Microsoft, το οποίο φέρνει σε κινητά με πρόσβαση στο Internet δυνατότητες στιγμιαίων μηνυμάτων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλεδιάσκεψη.

 

Τα τελευταίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο. Η σουίτα του MS Office θα ακολουθήσει αργότερα.

 

Η Nokia παραμένει νούμερο ένα κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, αν και τα τελευταία χρόνια είδε το μερίδιο της αγοράς της να συρρικνώνεται, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από το iPhone της Apple, τα BlackBerry και άλλα αντίστοιχα κινητά.

 

Από μία άποψη, Nokia και Microsoft θα παραμείνουν ανταγωνιστές, καθώς το «καθεστώς» των δύο διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων για κινητά, το Symbian και το Windows Mobile, θα συνεχίσει να υφίσταται.

 

Source.png Πηγή: in.gr