Η Nokia δε ξεχνά τους κατόχους προηγούμενων μοντέλων Lumia με προεγκατεστημένη την έκδοση των Windows Phone 8, ανακοινώνοντας ότι όλα τα μοντέλα θα λάβουν την αναβάθμιση σε Windows Phone 8.1 το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, ο Stephen Elop, δε παρέλειψε να συγκρίνει τις αναβαθμίσεις της σειράς Lumia και των Windows Phone 8 με αυτές της πλατφόρμας του Android, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για πολλές android συσκευές να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση.

 

Το Lumia 520 το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τη Nokia το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις μεταξύ όλων των smartphone, θα λάβει κανονικά την αναβάθμιση και όπως φαίνεται χωρίς κάποιες ελλείψεις κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα ειδοποιήσεων και η Cortana έρχονται σύντομα και στο δημοφιλές smartphone.

 

Άλλα μοντέλα Lumia τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση είναι το Lumia 620, Lumia 920, Lumia 1020, Lumia 625, Lumia 1520 κ.α. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση από άλλο κατασκευαστή WP8 συσκευής για τη διαδικασία αναβάθμισης που θα ακολουθήσει αν και το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι όλες οι WP8 συσκευές θα αναβαθμιστούν.