Λίγο πριν την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia από τη Microsoft, η Φινλανδική εταιρεία κατασκεύαζε έστω και σε «πειραματικό στάδιο» ένα Android smartphone.

Η «ιστορία» αυτή η οποία έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές πηγές, έχουμε πλέον και την επιβεβαίωση μέσω μιας εικόνας η οποία είχε δημοσιευθεί αρχικά το Νοέμβριο από το γνωστό λογαριασμό του @evleaks στο Twitter, με την ιστοσελίδα The Verge να φέρνει περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα.

 

Το εσωτερικό project της Nokia είχε την ονομασία Normandy και έτρεχε μια έκδοση του Android με αρκετές αλλαγές, στα πρότυπα της Amazon και της πλατφόρμας του Android που ενσωματώνει στη σειρά Kindle Fire η οποία διαθέτει σημαντικές αλλαγές.

 

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ότι η συσκευή δε διαθέτει capacitive πλήκτρα ενώ υποστήριξε κορυφαίες εφαρμογές όπως το Skype. Οι πληροφορίες του Verge αναφέρουν ότι η Nokia σχεδίαζε το Normandy στα πρότυπα ενός Asha κινητού τηλεφώνου τα οποία προορίζονται κυρίως για αναπτυσσόμενες αγορές, μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η εταιρεία με τη σειρά Asha και την πλατφόρμα Series 40.

 

Οι εργαζόμενοι της Nokia είχαν ενημερωθεί ότι το συγκεκριμένο smartphone θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2014, με όλες τις διεργασίες να βρίσκονται «σε πλήρη εξέλιξη» όπως επιβεβαιώνει εσωτερική πηγή. Η κυκλοφορία πάντως του συγκεκριμένου smartphone παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη, ακόμα και αν οι διαδικασίες εξαγοράς του τμήματος συσκευών της Nokia από τη Microsoft δεν έχουν ολοκληρωθεί.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/12/10/5197746/nokia-android-phone-normandy[/url]']TheVerge