Οι πρώτες φήμες για ένα έξυπνο ρολόι από τη Nokia με την κωδική ονομασία Moonraker διαδόθηκαν πριν αρκετά χρόνια, με τη Microsoft να «παγώνει» το όλο project λίγο μετά την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Φινλανδικής εταιρείας.

Όμως μια τελευταία διαρροή, μας δείχνει το πόσο είχε προχωρήσει η Nokia με την κατασκευή του έξυπνου της ρολογιού. Η διαρροή αφορά βίντεο αυτή τη φορά, στο οποίο βλέπουμε τα διάφορα μενού του ρολογιού αλλά και τον τρόπο χειρισμού του. Στα μενού ξεχωρίζουν η μέτρηση των βημάτων, η μουσική, το Facebook αλλά και το My Phone που πιθανότατα αφορά τη σύνδεση με το smartphone του χρήστη και πιθανόν την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

 

Με τυπικό σχεδιασμό, ο χειρισμός του Nokia Moonraker γινόταν με κινήσεις πάνω στην οθόνη προς τέσσερις κατευθύνσεις (πάνω κάτω, αριστερά δεξιά) , όπως άλλωστε και στα περισσότερα έξυπνα ρολόγια της αγοράς. Το λογισμικό πάντως δείχνει καθαρά ότι βρισκόταν ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης ενώ η επαγωγική φόρτιση θυμίζει αντίστοιχα άλλα smartwatch.

 

 

Link.png Site: NokiaPowerUser