Η HMD Global ανακοίνωσε επίσημα το entry-level smartphone Nokia 2, το οποίο ενσωματώνει οθόνη 5,0 ιντσών LTPS ανάλυσης 720p (προστατεύεται από Gorilla Glass) και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 212 SoC.

Το SoC Qualcomm Snapdragon 212 συνοδεύεται από 1GB RAM και από 8GB επεκτάσιμου –μέσω κάρτας μνήμης microSD- αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή διαθέτει κύρια κάμερα 8,0 Megapixel που συνοδεύεται από LED flash και εμπρόσθια κάμερα 5,0 Megapixels για selfies.

Το μεγαλύτερο ενδεχομένως πλεονέκτημα του entry-level smartphone της HMD Global είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας του που είναι 4100mAh. Λογικά, με τέτοια μπαταρία και σε συνδυασμό με το SoC και την οθόνη, το Nokia 2 πρόκειται να προσφέρει εξαιρετική αυτονομία, με την HMD να λέει πως επαρκεί για δύο ημέρες αν ο κάτοχός της συσκευής τη χρησιμοποιεί για πέντε ώρες την ημέρα.

Το λογισμικό βασίζεται στο Android Nougat αλλά η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Oreo βρίσκεται στα πλάνα της και πως θα διατεθεί σύντομα. Το Nokia 2 που επιπλέον ενσωματώνει τον Google Assistant –κάτι που η εταιρεία λέει πως γίνεται για πρώτη φορά σε entry-level επιπέδου συσκευή- θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου σε Copper, Black και White με τιμή €99.

Link.png Site: GSMArena