Η σειρά Χ των smartphones της Nokia η οποία στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android έχει έρθει για να μείνει όπως φαίνεται ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τη Microsoft μιας και σήμερα έχουμε την ανακοίνωση της δεύτερης γενιάς η αλλιώς του Nokia X2.

Το Nokia X2 διαθέτει ClearBlack οθόνη 4.3 ιντσών με ανάλυση 480 x 800 και στο εσωτερικό του βρίσκουμε διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.2 GHz Snapdragon 200 της Qualcomm με 1 GB RAM. Στο πίσω μέρος υπάρχει η πρώτη κάμερα στα 5mp με LED Flash ενώ στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η δεύτερη κάμερα με την τυπική VGA ανάλυση για βιντεοκλήσεις κυρίως. Υποστηρίζει ακόμα την εισαγωγή δύο SIM ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 4GB αλλά μπορεί να επεκταθεί μέσω της microSD θύρας.

 

Στον τομέα του λογισμικού, το Nokia X2 στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android, με τη Nokia (Microsoft πλέον) να έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές προκειμένου να προωθήσει τις υπηρεσίες της Microsoft. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βρείτε υπηρεσίες της Google προεγκατεστημένες αλλά λογισμικό όπως το Skype, OneDrive, Here Maps καθώς και τη λειτουργία FastLane στην οποία εμφανίζονται οι πιο συχνές εφαρμογές που χρησιμοποιείται.

 

 

Η τιμή του Nokia X2 έχει οριστεί στα €99, μια τιμή που δεν περιέχει φόρους, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε αρκετά χρώματα μεταξύ των οποίων σε γυαλιστερό πράσινο, πορτοκαλί, μαύρο, κίτρινο και άσπρο.

 

Link.png Site: Nokia X2