Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η Apple βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της επιχείρησης χαρτογράφησης της Nokia, HERE.

Η εταιρεία με έδρα το Cupertino είναι μία από τις υψηλού προφίλ εταιρείες που πλησίασε η Nokia για να ελέγξει το ενδιαφέρον τους. Άλλοι υποψήφιοι αγοραστές είναι οι Alibaba, Amazon, Facebook, Baidu καθώς και μία ομάδα από Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων μεταξύ άλλων. Υπάρχουν επίσης και κάποιες επενδυτικές εταιρείες που ενδιαφέρονται.

 

Η Nokia ζητάει περισσότερα από €3 δισεκατομμύρια για να πουλήσει το τμήμα HERE της εταιρείας, και οι πρώτες προσφορές αναμένεται να αρχίσουν να καταφτάνουν στην εταιρεία την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόσφατα, η εταιρεία όπως είναι γνωστό επένδυσε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά της Alcatel-Lucent ενώ θα ξεκινήσει σύμφωνα με φήμες να αδειοδοτεί από του χρόνου τρίτους για την χρήση του ονόματος της σε κινητά τηλέφωνα.

 

Η εξαγορά της υπηρεσίας HERE είναι μία κίνηση που έχει νόημα για την Apple, αφού θα δώσει στην δική της υπηρεσία χαρτογράφησης σημαντική ώθηση. Από τότε που παρουσίασε τους δικούς της χάρτες, δεν έχει καταφέρει να φτάσει τους Google Maps.

 

Link.png Site: GSMArena